19:41 10.04.2018

Суд заарештував судно російської компанії, що незаконно добуває пісок у чорноморському заповіднику "Лебедині острови"

2 хв читати
Суд заарештував судно російської компанії, що незаконно добуває пісок у чорноморському заповіднику "Лебедині острови"

Прокуратура АР Крим здійснює процесуальне керівництво за фактом здійснення російською компанією незаконного видобутку піску в районі Каркінітської затоки Чорного моря (заповідник "Лебедині острови") на тимчасово окупованих територіях, повідомив генпрокурор України Юрій Луценко, додавши, що для відшкодування збитків суд дозволив правоохоронцям заарештувати інше судно цієї компанії.

"Встановлено, що незаконний видобуток веде судно-земснаряд з портом приписки м. Туапсе, РФ, що належить компанії Trans Services Maritime. Водночас компанія-розкрадач без жодних проблем сумління веде свій бізнес, зокрема - іншими суднами, що регулярно заходять на територію України. Отже, для відшкодування збитків у зазначеному кримінальному провадженні 10.04.2018 постановою слідчого судді задоволено клопотання прокуратури АР Крим про арешт судна підозрюваної компанії країни-агресора", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок увечері.

Генпрокурор України також зазначив, що "в традиціях РФ" крадений пісок використовують для незаконного будівництва мосту в районі Керчі.

Водночас у прокуратурі АР Крим уточнили, що "з метою відшкодування збитків у зазначеному кримінальному провадженні 10.04.2018 постановою слідчого судді задоволено клопотання прокуратури АР Крим і на судно, що зараз перебуває в порту міста Южне Одеської області і належить російській компанії-порушнику, накладено арешт".

У відомстві зазначили, що здійснюють процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом здійснення незаконного видобутку піску і розробки корисних копалини в районі Каркінітської затоки Чорного моря, яка розташована біля берегів півострова Крим, що завдає шкоди довкіллю на сотні мільйонів гривень, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 240 КК України.

"Під час досудового розслідування прокуратурою АРК спільно з Військово-Морськими силами Збройних сил України зафіксовано протиправну діяльність компанії, зареєстрованої в Російській Федерації, щодо незаконного видобування природних ресурсів (піску) біля берегів Криму", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА