07:43 11.04.2018

Російський проект резолюції щодо розслідування хіматак у Сирії не отримав підтримки РБ ООН

2 хв читати
Російський проект резолюції щодо розслідування хіматак у Сирії не отримав підтримки РБ ООН

Російський проект резолюції щодо створення незалежного механізму ООН з розслідування хіматак в Сирії не був прийнятий, оскільки не отримав необхідної кількості голосів, передає кореспондент "Інтерфаксу".

"За - шість,"проти"- сім при двох, що утрималися. Проект резолюції не приймається, оскільки не отримав необхідної кількості голосів на підтримку", - заявив за підсумками голосування за російським проектом документа голова РБ ООН в квітні, постпред Перу при ООН Густаво Меса -Куадро.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу", за російський проект проголосували Казахстан, Болівія, Китай, Екваторіальна Гвінея, Ефіопія та Росія, утрималися Кот-д'Івуар і Кувейт. Решта, сім країн-членів РБ ООН, включаючи США, Велику Британію і Францію, проголосували проти.

У січні 2018 року Росія запропонувала створити на рік, з можливістю продовження, Незалежний механізм ООН з розслідування хіматак в Сирії (UNIMI), який зміг би провести неупереджене розслідування на основі перевірених фактів, зібраних на місцях передбачуваних інцидентів.

Згідно з проектом резолюції, з копією якого вдалося ознайомитися "Інтерфаксу", пропонується "запровадити незалежний механізм розслідування ООН строком на один рік з дати затвердження Радою Безпеки його переліку повноважень з можливістю подальшого продовження і поновлення РБ, якщо вона вважатиме це за необхідне".

Новий механізм повинен буде "забезпечити по-справжньому неупереджене, незалежне, професійне, що заслуговує довіри" розслідування випадків застосування хімзброї в Сирії "на основі достовірних, перевірених і підтверджених фактів", зібраних безпосередньо "під час поїздок на місце (передбачуваної хіматакі - ІФ)".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА