09:00 11.04.2018

Мей заявила Трампу, що для удару по Сирії потрібно більше доказів застосування хімзброї Дамаском

2 хв читати
Мей заявила Трампу, що для удару по Сирії потрібно більше доказів застосування хімзброї Дамаском

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей під час телефонної бесіди заявила президенту США Дональду Трампу, що не слід поспішати з нанесенням удару по Сирії, до отримання вагомих доказів застосування хімзброї в сирійському місті Дума, повідомила газета Times.

"Тереза Мей вчора (у вівторок - ІФ) заявила президенту Трампу, що Великій Британії необхідно більше доказів, що стосуються хімічної атаки режиму Асада (президент Сирії Башар Асад - ІФ) для того, щоб приєднатися до нанесення удару по Сирії", - пише видання.

За його даними, "прем'єр-міністр відмовилася від швидкого реагування в умовах, коли інспектори ОЗХЗ готуються відвідати передмістя Дамаска".

Як повідомила у вівторок прес-служба британського прем'єра, Т.Мей провела телефонні переговори окремо з президентом США Дональдом Трампом і президентом Франції Емманюелем Макроном.

"Вони засудили повідомлення про хімічну атаку в Сирії і погодилися, що в разі підтвердження (факту атаки - ІФ), це буде черговим доказом страхітливої жорстокості режиму Асада щодо його власного народу", - йдеться в заяві прес-служби.

Як повідомила раніше газета The Wall Street Journal, США приступили до "підготовки ґрунту" для нанесення удару по Сирії у відповідь на повідомлення про "підозри", що в сирійському місті Дума було застосовано хімічну зброю, звинувативши в цьому офіційний Дамаск і Росію.

Газета зазначила, що перед зустріччю з військовим керівництвом Д.Трамп заявив журналістам, що після перегляду відеоматеріалів про загиблих жінок і дітей в Думі він був готовий до прийняття "швидкого рішення". "Це не залишиться без відповіді, і відповідь буде потужною. Коли - не скажу", - заявив президент.

У той же час есмінець ВМС США "Дональд Кук", оснащений крилатими ракетами "Томагавк", а також системою протиракетної оборони "Іджіс", підійшов до сирійського міста Тартус, де розташовано базу матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії, на відстань в приблизно 100 км, повідомив телеканал CNN Turk.

За даними Wall Street Journal, найближчим часом до "Дональда Кука" приєднається також ракетний есмінець ВМС США "Портер".

Ударна група американських кораблів на чолі з авіаносцем ВМС США "Гаррі Трумен" в середу покине військово-морську базу Норфолк в штаті Віргінія і попрямує у бік Європи і Близького Сходу, повідомило американське видання "Старз енд страйпс".

До бойової групи, крім самого авіаносця, входять ракетний крейсер "Нормандія", а також ракетні есмінці - "Арлі Берк", "Балклі", "Форест Шерман" і "Фаррагут". Пізніше до групи приєднаються есмінці "Джейсон Данхем" і "Салліванс".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА