14:50 11.04.2018

Суд скасував постанову Холодницького про призупинення розслідування справи про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів

2 хв читати
Суд скасував постанову Холодницького про призупинення розслідування справи про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів

Солом’янський районний суд Києва скасував постанову заступника генерального прокурора України - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького від 1 червня 2017 року про призупинення досудового розслідування в кримінальному провадженні №52016000000000166 (про так звану чорну бухгалтерію Партії регіонів) від 30 травня 2016 року.

Згідно з інформацією з Єдиного реєстру судових рішень, рішенням від 3 квітня суддя Максим Вишняк частково задовольнив скаргу адвоката голови Центральної виборчої комісії України Михайла Охендовського Світлани Байдан.

Це рішення оскарженню не підлягає, а його повний текст суд мав оголосити 10 квітня.

Агентству "Інтерфакс-Україна" в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що САП чекає на повний текст рішення суду, після чого слідство буде відновлено.

"Інформація відповідає дійсності. Рішення не підлягає оскарженню. Нині ми очікуємо надходження із суду до САП оригінального екземпляра повного тексту цього рішення. Після його надходження слідство, безумовно, буде відновлено", - зазначили в прокуратурі.

Водночас у САП звернули увагу на те, що подальші дії прокуратури "залежатимуть від змісту повного тексту рішення, зокрема, мотивів, які мотивували суддю скасувати постанову про призупинення". "Нині ці мотиви для нас залишаються повною мірою невідомими", - додали в САП.

Як повідомлялося, детективи НАБУ і прокурори САП розпочали досудове розслідування так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів на підставі документів, переданих Віктором Трепаком, 30 травня 2016 року.

У рамках розслідування цього провадження 13 грудня 2016 року голові ЦВК М.Охендовському, чиє прізвище і підпис фігурували в переданих документах, було повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди у розмірі $161 тис. 698, що в еквіваленті за курсом НБУ на момент скоєння злочинів становило 1 млн 294 тис. 438 грн (ч. 3 і ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА