15:45 11.04.2018

Цукерберг визнав помилки в управлінні Facebook і розповів про "гонку озброєнь" із Росією в кіберпросторі

3 хв читати
Цукерберг визнав помилки в управлінні Facebook і розповів про "гонку озброєнь" із Росією в кіберпросторі

Генеральний директор, президент і один із засновників компанії Facebook Марк Цукерберг, виступаючи перед представниками комітетів сенату США в юридичних справах та з питань торгівлі, науки і транспорту, визнав помилки, які дали змогу британській аналітичній компанії Cambridge Analytica отримати в розпорядження 87 млн користувацьких даних завдяки соцмережі перед виборами в США 2016 року, а також розповів про "гонку озброєнь" із Росією в кіберпросторі.

Під час п'ятигодинних слухань він підтвердив, що компанія тісно співпрацює з командою спеціального прокурора Роберта Мюллера, котрий очолює розслідування можливого російського втручання в американські вибори.

"Наша робота зі спеціальним прокурором має конфіденційний характер. Я хочу бути впевненим у тому, що не розкрию конфіденційних деталей у ході відкритої сесії", - сказав глава Facebook.

Однак він підтвердив, що деякі працівники його компанії дали свідчення співробітникам Р.Мюллера в рамках цього розслідування, але не він сам.

На його думку, "в Росії є люди, чия робота полягає в тому, щоб підірвати наші системи та інші інтернет-системи".

"Тож це гонка озброєнь. Вони намагаються вдосконалюватися, і ми маємо інвестувати в те, щоб також удосконалюватися", - сказав М.Цукерберг.

"Мені дуже шкода, що при управлінні компанією ми повільно ідентифікували пропагандистські операції Росії", - сказав він.

Він вважає, що штучний інтелект є найкращим рішенням для боротьби з дезінформацією у Facebook. М.Цукерберг розповів, що завдяки розробленим співробітниками компанії алгоритмам команді Facebook вдалося заблокувати 30 тис. фейкових сторінок перед виборами у Франції минулого року. Також він повідомив, що до кінця року над безпекою і модерацією контенту соцмережі працюватимуть 20 тис. співробітників.

Крім того, М.Цукерберг у ході слухань заявив, що саме він відповідальний за те, що дані 87 млн користувачів потрапили в розпорядження британської аналітичної компанії Cambridge Analytica, що розробляла рекламну кампанію для Дональда Трампа в 2016 році, коли той був кандидатом у президенти США.

"Це була моя помилка, і я прошу вибачення. Я запустив Facebook і я відповідальний за те, що з ним відбувається", - сказав генеральний директор компанії та найбільшої міжнародної соцмережі.

"Ми працюємо над тим, щоб зрозуміти, що точно сталося у випадку з Cambridge Analytica, і вживаємо заходів, щоб гарантувати те, що такого більше не повториться", - додав американський програміст і підприємець.

Також він зазначив, що не має свіжої інформації про те, чи могли Росія або Китай збирати дані користувачів, а також про те, хто ще крім британської компанії міг отримати вигоду завдяки викраденню призначених для користувача даних.

33-річний М.Цукерберг, який створив Facebook у 2004 році, пояснив свої перші помилки в управлінні компанією відсутністю досвіду.

"Ми припустилися багатьох помилок в управлінні компанією. Неможливо управляти компанією в кімнаті студентського гуртожитку й не робити помилок. Загалом я сказав би, що ми наразі проходимо широкі філософські зрушення", - визнав М.Цукерберг.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА