17:13 11.04.2018

Якщо столичні ТРЦ не усунуть порушення протипожежної безпеки, київська влада звернеться до суду - Кличко

2 хв читати
Якщо столичні ТРЦ не усунуть порушення протипожежної безпеки, київська влада звернеться до суду - Кличко

 Влада Києва звертатиметься до суду, якщо столичні ТРЦ якнайшвидше не усунуть порушення норм протипожежної безпеки, виявлені під час їх перевірок, заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Щодо порушень, які не усунуто. Ми звертаємося до керівництва таких торговельно-розважальних центрів, щоб у стислі терміни все виправили. Інакше ми звертатимемося до судів щодо безвідповідального бізнесу", - заявив В.Кличко під час перевірки стану протипожежної безпеки в ТРЦ "Магелан", повідомляє прес-служба мера.

Він наголосив, що недбалість власників торговельних центрів може коштувати життя людей, що є неприпустимим.

"Ми не робитимемо помилок, які було зроблено в російському Кемерові і які призвели до страшної трагедії", - сказав столичний міський голова.

ТРЦ "Магелан", де відбулася перевірка, належить до десятка найбільш відвідуваних торговельних центрів України. Щодня його відвідують понад 30 тис. осіб.

Як повідомляє прес-служба мера, В.Кличко разом із керівництвом Держслужби з надзвичайних ситуацій у Києві та головами столичних районів оглянули всі три поверхи цього ТЦ, стан евакуаційних шляхів і їх доступність для виходу, а також заклад громадського харчування, кінотеатр, дитячу зону. Вже на першому поверсі ТРЦ виявили порушення, які не усунули після попередньої перевірки рятувальників, - торговельні точки навпроти центрального входу, в зоні під ескалаторами. Водночас було виявлено, що деякі торговельні точки на евакуаційних шляхах у результаті попередньої перевірки прибрали. Також у ТРЦ відкрили виходи на сходові клітки, які до цього були закриті.

"Ключові порушення - це захаращені шляхи евакуації. Деякі зауваження було усунуто, але є ще проблеми, які потрібно вирішити: прибрати торгівлю, наприклад кафе, які зараз розташовані на шляхах пожежної евакуації, щоб ці шляхи були вільними", - зазначив В.Кличко.

Мер доручив головам райдержадміністрацій у Києві ознайомитися з висновками ДСНС щодо виявлених порушень в усіх ТРЦ столиці й особисто проконтролювати, щоб усі порушення було усунуто. Повторні перевірки відбудуться найближчим часом.

Загалом у Києві понад 120 торговельно-розважальних комплексів, і всі вони, як зазначив В.Кличко, будуть перевірені на дотримання правил пожежної безпеки.

Наразі тривають перевірки понад десяти ТРЦ, зокрема "Магеллан", Dream-Town, "Проспект", "Домосфера", "101 Tower".

Тільки у квітні заплановано перевірити 96 ТРЦ, понад 500 дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, 18 медичних закладів зі стаціонарним лікуванням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА