17:47 11.04.2018

Мін'юст незаконно і нелогічно продовжує екстрадиційну перевірку щодо Саакашвілі за його відсутності в Україні - адвокат

2 хв читати

Міністерство юстиції України незаконно і нелогічно продовжує екстрадиційну перевірку щодо екс-президента Грузії, лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі, який вже два місяці перебуває за межами України після примусового видворення до Польщі, повідомляє його адвокат Руслан Чорнолуцький.

У відповідь на його запит від 13 березня 2018 року в Мін'юсті повідомили, що екстрадиційну перевірку обставин, які можуть перешкоджати видачі М.Саакашвілі Грузії, проводить прокуратура Києва за зверненням міністерства з 25 жовтня 2017 року.

24 січня 2018 року термін перевірки було продовжено до завершення розгляду в судах справ про позбавлення М.Саакашвілі громадянства України та відмови в наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

3 березня Мін'юст звернувся до прокуратури Києва з проханням надати матеріали, отримані під час цієї перевірки, зокрема, про видворення М.Саакашвілі за межі України і про стан розгляду судових справ щодо позбавлення його громадянства.

Р.Чорнолуцький вважає, що посилання на продовження судових процесів щодо громадянства і статусу екс-президента Грузії у цій відповіді Мін'юсту від 30 березня є проявом некомпетентності посадових осіб міністерства.

"Оскільки 28 березня 2018 року постановою Касаційного адміністративного суду в складі Верховного суду було залишено без задоволення касаційну скаргу Саакашвілі, а рішення судів попередніх інстанцій, згідно з якими було відмовлено в задоволенні позовних вимог - без змін", - пояснив він.

Адвокат також нагадав Мін'юсту, що згідно з постановою Мостиського прикордонного загону Львівської області від 13 лютого 2018 року М.Саакашвілі було заборонено в'їзд до України на 3 роки.

У своєму запиті від 11 квітня Р.Чорнолуцький просить Мін'юст надати інформацію, на підставі чого проводиться екстрадиційна перевірка щодо М.Саакашвілі з урахуванням відсутності його в Україні та завершення розгляду судових процесів про його статус, і що перешкоджає завершенню цієї перевірки.

Як повідомлялося, 12 лютого М.Саакашвілі затримали в ресторані "Сулугуні" у центрі Києва неподалік від офісу своєї партії "Рух нових сил", після чого доправили до аеропорту "Бориспіль" і відправили на літаку до Польщі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА