20:32 11.04.2018

Польська комісія анулювала звіт щодо катастрофи Ту-154 Качиньського

2 хв читати
Польська комісія анулювала звіт щодо катастрофи Ту-154 Качиньського

Звіт про причини катастрофи під Смоленськом Ту-154, який був оприлюднений у 2011 році і в якому йшлося про помилки екіпажу, анульований. Нова комісія виходить з того, що на борту сталося, як мінімум, два вибухи

Польська комісія, яка повторно розслідує катастрофу президентського Ту-154 під Смоленськом, анулювала офіційний звіт про причини катастрофи, представлений у 2011 році урядовою комісією під керівництвом Єжи Міллера. Про це повідомляє видання Polsatnews.

У середу, 11 квітня, комісія, яку очолює екс-міністр оборони Антоній Мачеревич, оприлюднила технічну доповідь про катастрофу. Того ж дня документ був переданий в польську прокуратуру.

Як наголошується в звіті, "висновки комісії Міллера виявилися помилковими". "Звіт невірно вказував причини катастрофи, повторюючи висновки МАК (Міждержавного авіаційного комітету)", - сказано в документі.

Мачеревич зазначив, що представлена його комісією доповідь присвячена в основному технічним питанням. "Вона не є остаточною ... Вона не містить політичних тлумачень, пропозицій і алюзій", - додав він.

Як говориться в відеопрезентації, показаній на зустрічі з журналістами, в технічній доповіді містяться "докази, що свідчать про вибуховий характер знищення Ту-154". Також комісія робить висновок, що вибухів було не менше двох. Один з них стався в районі лівого крила літака, йдеться в презентації.

Комісія також наводить низку непрямих свідчень, які покликані підтвердити версію про вибух. До них в презентації віднесені відсутність воронки від падіння 70-тонної машини, а також те, що частину обгорілих уламків було знайдено за 100 метрів до місця падіння.

Літак Ту-154, на якому президент Польщі Лех Качинський і ще кілька десятків чиновників і представників вищого військового командування летіли до Смоленська, розбився в квітні 2010 року під час заходу на посадку. На борту були 96 осіб, усі вони загинули.

МАК ще у першу річницю катастрофи визнав її причиною неправильні дії екіпажу. До аналогічних висновків дійшла і польська комісія під керівництвом Єжи Міллера.

Однак після того, як до влади в Польщі прийшла партія "Закон і справедливість" Ярослава Качинського, розслідування було відновлено. Була створена нова комісія, яку в січні 2018 очолив колишній міністр оборони Польщі Мачеревич.

Мачеревич раніше неодноразово заявляв, що катастрофа президентського Ту-154 була терактом з метою "позбавити Польщу керівництва, яке вело країну до незалежності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА