08:41 12.04.2018

Профспілки "ArcelorMittal Кривий Ріг" не погоджуються на ініціативу адміністрації щодо підвищення зарплат на 5-20% з 1 травня замість EUR1000 із 1 квітня

3 хв читати
Профспілки "ArcelorMittal Кривий Ріг" не погоджуються на ініціативу адміністрації щодо підвищення зарплат на 5-20% з 1 травня замість EUR1000 із 1 квітня

Уповноважений представницький орган найманих працівників ПАТ "Криворізький гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" не має наміру погоджуватися на ініціативу адміністрації щодо підвищення заробітної плати окремим категоріям працівників підприємства на 5-20% із 1 травня поточного року.

"Уповноваженому представницькому органу найманих працівників ПАТ "АМКР" стало відомо, що адміністрація підприємства підготувала до демонстрації в підрозділах (підприємства) презентацію, в якій повідомляється про плановане підвищення заробітної плати в межах від 5% до 20% для різних категорій працівників із 1 травня поточного року. Уповноважений представницький орган доводить до відома працівників підприємства той факт, що зазначений розмір підвищення зарплати не відповідає вимогам, затвердженим на конференції трудового колективу 27 березня 2018 року, є дуже низьким і не відповідає складності виконуваних робіт", - констатується в інформації комітету первинної організації профспілки трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України (ПО ПМГУ) "ArcelorMittal Кривий Ріг" у середу.

При цьому зазначається, що механізм підвищення зарплати у рамках багаторівневої окладної системи оплати праці адміністрація підприємства розробила в односторонньому порядку, і з профспілковими організаціями, що діють на ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг", цей механізм не обговорювався і погоджений не був, "як того вимагають пункти 2.4 і 2.25 чинного колективного договору".

Також наголошується, що досі не було розроблено і погоджено з виборними органами первинних профспілкових організацій саме положення про багаторівневу окладну систему оплати праці.

"Уповноважений представницький орган рекомендує працівникам підприємства у разі, якщо їм буде запропоновано підписувати будь-які документи, стосовно яких у них виникнуть сумніви, звертатися до профорганізації, членом якої вони є. Детальнішу інформацію профспілкова сторона надасть після вивчення презентації", - резюмується в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 6 квітня поточного року уповноважений представницький орган найманих робітників ПАТ направив роботодавцю повідомлення з пропозицією розпочати роботу примирної комісії з метою вирішення колективного трудового спору. Перше засідання примирної комісії мало відбутися 10 квітня, проте ніхто з адміністрації підприємства на зустріч не з’явився. Замість цього сторона власника направила на ім'я голови уповноваженого представницького органу голови профкому ПО ПМГУ ПАТ "АМКР" Наталії Маринюк офіційного листа, в якому зазначила, що проведення засідання примирної комісії вважає передчасним.

"На підставі того, що представники адміністрації ПАТ "АМКР" зі свого боку не підписали проект угоди про призначення членів примирної комісії та не з’явилися на засідання примирної комісії, було складено відповідний акт. Також представники уповноваженого представницького органу найманих працівників ПАТ "АМКР" прийняли одноголосне рішення направити на ім'я гендиректора підприємства попередження з повторною пропозицією розпочати роботу примирної комісії з нагадування про те, що ухилення (...) від проведення примирних процедур є законною підставою для оголошення страйку", - йшлося в заяві.

Як повідомлялося, на конференції трудового колективу 27 березня поточного року було затверджено вимоги, зокрема, щодо підвищення заробітної плати до EUR1 тис. з 1 квітня поточного року, забезпечення безпечних умов роботи та не допущення необґрунтованого скорочення робочих місць.

У свою чергу генеральний директор меткомбінату Парамжіт Калон на явочному рапорті для керівників підрозділів комбінату 7 березня заявив про намір підвищити зарплати працівникам у рамках щорічного їх перегляду. При цьому прес-служба уточнила, що "в будь-якому разі зростання зарплати буде здійснено з урахуванням українського ринку праці, інфляції, власних витрат на виробництво, собівартості продукції, прогнозів цін на світових ринках металопродукції та інших чинників, які потребують аналізу й ухвалення зваженого рішення".

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн за стартової ціни 10 млрд грн, після чого меткомбінат було перейменовано в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА