09:58 12.04.2018

Павлу Грибу відмовили в продуктовій передачі

2 хв читати
Павлу Грибу відмовили в продуктовій передачі

Адміністрація слідчого ізолятора в Краснодарі (РФ) відмовилася передавати продукти харчування громадянину України Павлу Грибу, повідомив його батько Ігор Гриб.

"Ці продукти передавати заборонено. Гриб на дієті". Таку відповідь почула людина, яка намагалася зробити Павлу продуктову передачу. Адміністрація СІЗО практично нічого не дозволила передати сину", - написав він на сторінці у Facebook.

За словами І.Гриба, на фоні загального погіршення здоров'я відсутність мінімально необхідного харчування підвищує ризик "раптової появи вираженої кровотечі з просвіту стравоходу, шлунку чи дванадцятипалої кишки, зі зниженою згортальною функцією крові" (висновок доктора медичних наук, професора Василя Притули). Лікар також рекомендує П.Грибу в комплексі лікування порто-системну шунтуючу операцію.

І.Гриб стурбований тим, що у разі внутрішньої кровотечі жоден медичний заклад Краснодарського краю не зможе надати Павлу необхідну допомогу.

Як повідомлялося, 28 серпня 2017 року І.Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідування Білорусі, куди той поїхав 24 серпня (до Гомеля) на зустріч із дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише в соціальних мережах. За домовленістю, Павло мав повернутися того самого дня. Коли наступного дня він не повернувся, І.Гриб поїхав до Гомеля на його пошуки.

За його словами, на території Білорусі він з'ясував, що Павло перебуває в розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ініціатором розшуку є ФСБ РФ у Краснодарському краї в Сочі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, у Краснодарі. Рішенням суду від 2 березня 2018 року термін його тримання під вартою було продовжено до 4 травня.

9 квітня 2018 року І.Гриб повідомив, що його син не отримує необхідну медичну допомогу, незважаючи на погіршення здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА