11:36 12.04.2018

Рішення Кабміну виключити Болгарію з переліку держав з контрагентами, що підлягають контролю у рамках ТЦУ, може внести плутанину

2 хв читати

Рішення Кабінету Міністрів виключити Болгарію з переліку держав, операції з якими визнаються контрольованими для цілей трансфертного ціноутворення (ТЦУ), має для бізнесу двоякий характер, вважає партнер, керівник групи з надання послуг у сфері трансфертного ціноутворення KPMG в Україні Костянтин Карпушин.

"З одного боку, що менше країн є в такому списку, то компаніям легше провадити бізнес. З іншого, може виникнути певна плутанина. Наприклад, сумлінний бухгалтер, не знайшовши Болгарії в списку країн із контрольованими операціями на початку наступного року, може подумати, що ця країна там ніколи не була представлена. Але якщо компанія здійснювала операції з цією країною, скажімо, з 1 січня поточного року до моменту набуття чинності постановою Кабміну, то її операції вважатимуть контрольованими. За умови, що оборот компанії перевищив 150 млн грн, а операції з болгарськими контрагентами перевищували 10 млн грн. Відповідно, бухгалтер буде зобов'язаний подати звіт про контрольовані операції та забезпечити зберігання відповідної документації щодо трансфертного ціноутворення", - прокоментував К.Карпушин.

Експерт зазначає, що з цієї причини бізнесу вкрай важливо під час визначення контрольованих операцій спиратися не лише на поточний список країн, а й на ті списки, які діяли в попередні періоди.

"Прогнозувати, які ще країни можуть бути виключені з цього списку, досить складно. Адже Кабмін спирається на свої дані щодо ризиків, обсягів перетікання оподатковуваної бази з України до іншої країни та практики обміну інформацією між країнами", - вважає К.Карпушин.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів виключив Болгарію із зазначеного переліку на засіданні 11 квітня, оскільки рівень ризиків і обсяги операцій з цією країною є невеликими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА