16:04 12.04.2018

Труханову продовжили запобіжний захід

2 хв читати
Труханову продовжили запобіжний захід

Солом'янський районний суд Києва продовжив ще на два місяці запобіжний захід для мера Одеси Геннадія Труханова у вигляді особистого зобов'язання, повідомив його адвокат Олександр Лисак.

"Суд продовжив особисті зобов'язання на два місяці", - сказав адвокат агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

За його словами, йдеться про заборону виїзду за кордон, але водночас він має право вільного переміщення територією України.

Як повідомлялося, 14 лютого Г.Труханова та його заступника Павла Вугельмана затримали в Міжнародному аеропорту "Бориспіль". Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів, що Фонд держмайна України в 2015-2016 роках продав цілісний майновий комплекс заводу "Краян" на відкритих торгах за 11,5 млн грн. Через деякий час Одеська міськрада придбала половину приміщень комплексу вже за 185 млн грн.

За словами керівника САП, кримінальне провадження було відкрито 2 листопада 2016 року за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету шляхом зловживання службовим становищем з придбання та переданням у комунальну власність приміщень колишнього заводу "Краян". За результатами розслідування були повідомлені про підозру кілька посадових осіб Одеської міськради, керівники і засновники деяких підприємств за ч. 5 ст. 191 КК (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

16 лютого Солом'янський райсуд Києва не задовольнив клопотання антикорупційних органів про арешт Г.Труханова з альтернативою в 50 млн грн і відпустив його на поруки народного депутата Дмитра Голубова (фракція БПП).

27 лютого Солом'янський райсуд Києва відмовив САП у задоволенні клопотання про відсторонення від посади мера Одеси Г.Труханова на час досудового розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА