17:21 12.04.2018

ГПУ повідомила про підозру в "справах Майдану" екс-заступнику голови Апеляційного суду Києва і двом суддям цього суду

2 хв читати
ГПУ повідомила про підозру в "справах Майдану" екс-заступнику голови Апеляційного суду Києва і двом суддям цього суду

Департамент спецрозслідування Генеральної прокуратури України продовжує вживати заходів щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності суддів і правоохоронців, причетних до протиправних дій стосовно учасників мирних акцій протесту в січні - лютому 2014 року в Києві.

"Так, 11.04.2018 повідомлено про підозру за ч.2 ст.375 КК України одному з колишніх заступників голови Апеляційного суду м.Києва та двом суддям цього суду у винесенні 06.02.2014 в складі колегії суддів завідомо неправосудного рішення про відмову в задоволенні апеляційної скарги сторони захисту заарештованого та залишення в силі незаконної постанови судді місцевого суду про застосування до завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, якого правоохоронці незаконно затримали 24.01.2014 на бульварі Л.Українки в м.Київ із кількома шинами в автомобілі і безпідставно притягнули до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях", - повідомляється на сайті Генпрокуратури в четвер.

Крім того, йдеться в інформації, колишньому заступнику керівника цього суду інкримінується також і незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду, відповідальність за яке передбачена ст. 376-1 КК України.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання і збираються докази притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих злочинів.

"Нагадуємо, що стосовно колишніх слідчих міліції, прокурорів і судді місцевого суду за незаконне затримання, фальсифікацію, притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності та винесення неправосудного рішення обвинувальні акти раніше були передані до суду і наразі тривають їхні судові розгляди", - зазначили в Генпрокуратурі.

Ч.2 ст.375 КК України - винесення суддями завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови, вчинені з корисливих мотивів та в інших особистих інтересах - карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА