19:49 12.04.2018

Делегація України візьме участь у саміті НАТО, але питання проведення засідання комісії Україна-НАТО залишається відкритим

2 хв читати
Делегація України візьме участь у саміті НАТО, але питання проведення засідання комісії Україна-НАТО залишається відкритим

Українська делегація на чолі з президентом країни Петром Порошенком візьме участь у червневому саміті НАТО, однак питання проведення засідання комісії Україна-НАТО на рівні глав держав і урядів наразі залишається відкритим, повідомила віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Україна Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"В України вже є запрошення для участі в саміті (НАТО - ІФ). Наразі йдеться про те, чи відбудеться, чи не відбудеться саме комісія Україна-НАТО на рівні глав держав і урядів. Тому українська делегація на чолі з президентом візьме участь у саміті , тому що вже є запрошення", - сказала І.Климпуш-Цинцадзе у коментарі агентству" Інтерфакс-Україна" у кулуарах 11-го Київського безпекового форуму в четвер у Києві.

Вона зазначила, що для того, щоб відбулося засідання комісії, Україна має намір опрацьовувати це питання з міжнародними партнерами.

"Я сподіваюся, що в Угорщини вистачить здорового глузду для того, щоб перевести питання у двосторонньому порядку денному, саме в двосторонній порядок", - зазначила віце-прем'єр, відповідаючи на запитання про можливе блокування Угорщиною засідання відповідної комісії.

Вона додала, що Київ все-таки зможе вийти на конструктивний діалог із Будапештом.

"Мені здається, нам ще рано говорити про терміни надання ПДЧ (у НАТО - ІФ), але безумовно, ми сподіваємося, що саміт, який відбудеться у Брюсселі, підтвердить ті наміри країн-членів Альянсу, які були задекларовані в 2008 році в Бухаресті щодо того, що Україна і Грузія будуть членами альянсу, і що наступний крок, для того, щоб це сталося - це надання ПДЧ", - сказала віце-прем'єр.

Водночас І.Климпуш-Цинцадзе висловила упевненість, що Україна в майбутньому отримає не лише ПДЧ, але і в перспективі буде бажаним членом НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА