10:38 13.04.2018

Держприкордонслужба закупила трактори для облаштування кордону України

2 хв читати
Держприкордонслужба закупила трактори для облаштування кордону України

 Державна прикордонна служба України продовжує проведення заходів з інженерного облаштування державного кордону, для чого закупила сучасні колісні трактори.

"Зокрема для забезпечення робіт з облаштування кордону Державна прикордонна служба придбала 5 одиниць сучасної техніки. Це колісні трактори німецького виробництва, які оснащені універсальною багатофункціональною фрезою виробництва Італії. Зазначимо, що одна одиниця такої техніки за 1 годину роботи може обслужити до 1 км прикордонної просіки", - повідомляє в п'ятницю вранці прес-служба Держприкордонслужби України.

Придбану техніку планується використовувати для облаштування та утримання прикордонних просік, контрольно-слідових смуг, прикордонних доріг. За допомогою такої техніки можна буде легко здійснювати фрезерування пнів, коренів, каменів як на поверхні, так і в шарі ґрунту. Крім того, техніка дасть можливість перейти до механізованого виконання інженерних робіт, що в десятки разів підвищить ефективність і швидкість проведення інженерних робіт на кордоні.

"Наприклад, силами і засобами штатних інженерних підрозділів прикордонної служби поки розроблені та утримуються 1040 км просік і 2500 км контрольно-слідових смуг", - йдеться в повідомленні.

Наразі сплановано навчання персоналу органів охорони державного кордону з експлуатації та обслуговуванню колісного трактора і фрези. Воно буде проведено фахівцями постачальника безпосередньо на ділянках державного кордону, де буде експлуатуватися техніка, зокрема в Сумській, Волинській, Львівській, Чернівецькій та Одеській областях.

"Варто зауважити, що інженерно-технічне оснащення кордону скорочує терміни отримання інформації про порушення кордону і кількість персоналу, необхідного для охорони ділянки кордону. Також виключається вільний перетин державного кордону транспортними засобами, а порушники витрачають певний час для перевантаження товарів, що дозволяє загонам своєчасно прибути до місця порушення", - додали в Держприкордонслужбі України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА