11:52 13.04.2018

РФ порушує договір РСМД, що загрожує і Україні, і Європі - Турчинов

1 хв читати
РФ порушує договір РСМД, що загрожує і Україні, і Європі - Турчинов

Україна дотримується міжнародних угоди з використання ракетного озброєння, в той час, як Росія фактично вийшла з Договору про скорочення ракет середньої і малої дальності (РСМД), заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов

"Україна не перевищує обмежень дальності (дії - ІФ) ракети, ми не виходимо за рамки жодної ратифікованої угоди. Але я хочу запитати - для кого ці угоди? Коли світова спільнота не може обмежити збільшення ракетних систем РФ, зокрема середньої дальності, чому цій небезпеці ніхто не протистоїть?" - сказав він, виступаючи на XI Київському безпековому форумі в п'ятницю.

О.Турчинов підкреслив, що угоди з використання ракетного озброєння на сьогодні не діють, "тоді як адекватні дії на такі російські кроки лише зміцнювали б європейську і світову безпеку".

Секретар РНБО поінформував, що на сьогодні біля українського кордону Росія розмістила 4 ракетні бригади, озброєні оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".

"Комплекс "Іскандер-К" також обладнаний крилатими ракетами, що дає можливість знищувати ціль на відстані 2,5 тис. км. Це - демонстративний вихід РФ з угоди про заборону використання ракет середньої і малої дальності. Це загрожує не тільки Україні, це загроза всім європейським країнам", - підкреслив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА