11:55 13.04.2018

РФ концентрує на кордоні з Україною готове до масштабної континентальної війни угруповання військ, заявляє Турчинов

2 хв читати
РФ концентрує на кордоні з Україною готове до масштабної континентальної війни угруповання військ, заявляє Турчинов

Генеральний штаб Збройних сил РФ намагається виграти час, щоб розгорнути свої основні сили на українському кордоні, заявляє секретар Ради національної безпеки України Олександр Турчинов

"Що принципово змінилося в стратегії російського Генштабу? Два корпуси виконують функції тільки прикриття і виграшу часу для розгортання основних військових сил, які сьогодні концентруються на українському кордоні", - сказав він, виступаючи на XI Форумі безпеки в п'ятницю в Києві.

О.Турчинов зазначив, що на донецькому напрямку України протистоїть 8-ма армія, і одна з дивізій цієї армії вже готова почати вести бойові дії в будь-який час. Він підкреслив, що "це війська, які готові до масштабного застосування, до ведення масштабної континентальної війни".

"І разом проти нашої держави можуть сьогодні вже задіяні близько 260 тис. російських військовослужбовців, 3,5 тис. танків, 11 тис. броньованих машин, близько 4 тис. артилерійських систем, понад 1 тис. реактивних систем залпового вогню. Всі ці війська буде підтримувати 4-та і 6-та армії Військово-повітряних сил Російської Федерації", - сказав О.Турчинов.

Він також нагадав, що в окупованому Російською Федерацією Криму сконцентрований дуже потужний військовий потенціал: 22-й армійський корпус разом з іншими підрозділами Чорноморського флоту і дивізії Повітряних сил Росії налічують понад 30 тис військовослужбовців.

"На півострові розміщені потужні ракетні системи... Зенітно-ракетний комплекс С-14 (3К-14/С-14" Калібр "- ІФ), який може збити літаки в будь-якій точці нашої країни. Це свідчить про те, що російський агресор готує потужний військовий потенціал в Криму для того, щоб захищати там свою присутність", - зазначив секретар РНБО України.

О.Турчинов зазначив, що, незважаючи на спроби світової громадськості та партнерів України зупинити російську агресію, "ми не можемо констатувати, що хоч щось поліпшилося в напрямку припинення неоголошеної війни Росії проти нашої держави".

У цьому контексті секретар РНБО підкреслив, що домовленість про припинення вогню на Донбасі на Великодні свята взагалі не була реалізована.

"Останнім часом ми спостерігаємо збільшення кількості вогню і неприкритого використання забороненого Мінськими угодами озброєння. У нас є сьогодні й інформація від спостерігачів про підтягуванні важкого озброєння, танків, артилерії до лінії зіткнення", - сказав він.

На форумі міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і висловив переконання, що настав час рішучих дій для припинення будь-яких спроб нападу на Україну.

"Не час більше панькатися, не час для сентиментів, ми повинні зробити все, щоб агресивні засоби нападу на Україну, зокрема через нові види засобів комунікації, були припинені. І це завдання - виклик для нашого суспільства", - сказав А. Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА