12:56 13.04.2018

Суд у Москві постановив негайно заблокувати Telegram

2 хв читати
Суд у Москві постановив негайно заблокувати Telegram

Таганський суд Москви задовольнив позов Роскомнагляду про блокування доступу до месенджера Telegram на території Росії, передає кореспондент "Інтерфаксу".

"Суд вирішив: обмежити доступ до інформаційних систем і програм для електронних обчислювальних машин, які призначені та використовуються для прийому, передачі, доставки та обробки електронних повідомлень користувачів мережі інтернет і функціонування яких забезпечується Telegram Messenger Limited Liability Partnership", - оголосила рішення суддя Юлія Смоліна в п'ятницю.

"Рішення підлягає негайному виконанню", - йдеться в рішенні.

Згідно з рішенням суду, обмеження може бути знято в разі, якщо Telegram надати ФСБ ключі для дешифрування повідомлень користувачів.

Розгляд справи, на яку юристи Telegram не прийшли, тривав близько 20 хвилин. На ухвалення рішення у судді пішло ще близько півгодини.

Представники Роскомнагляду в суді попросили позовні вимоги відомства задовольнити в повному обсязі. За словами одного з юристів регулятора, звертаючись до суду, вони керувалися, в першу чергу, питаннями безпеки, тому що інформація, поширювана в Telegram, може використовуватися терористичними і екстремістським організаціями, а відомості для її дешифрування ФСБ так і не отримала.

Такі дії месенджера, вважають в Роскомнагляді, "становлять загрозу інтересам Російської Федерації і загрозу життю та здоров'ю громадян".

Представник ФСБ заявила суду, що спецслужба також підтримує вимогу Роскомнагляду, оскільки Telegram не тільки не надав ключі для дешифрування повідомлень, а й не надав інформації про неможливість таку вимогу виконати.

6 квітня в Роскомнагляді повідомили, що відомством подано "позовну заяву в суд про обмеження доступу до інформаційних ресурсів Telegram Messenger Limited Liability Partnership". Приводом для звернення до суду стало невиконання месенджером вимоги закону про надання ФСБ ключів для дешифрування повідомлень користувачів.

Юристи Telegram заявили, що "вимоги ФСБ надати доступ до приватного листування користувачів неконституційні, не засновані на законі, технічно і юридично нездійсненні, отже, вимога блокування також необґрунтована".

20 березня Верховний суд відмовився задовольнити позов Telegram про визнання незаконним наказу ФСБ про затвердження порядку подання організаторами поширення в Інтернеті інформації, необхідної для декодування прийнятих, переданих даних, інформації, що надсилається, і оброблюваних повідомлень користувачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА