08:48 14.04.2018

На українському кордоні з 1991 року затримано близько 330 тис. незаконних і потенційних мігрантів

2 хв читати
На українському кордоні з 1991 року затримано близько 330 тис. незаконних і потенційних мігрантів

На державному кордоні в Україні з 1991 року затримано близько 330 тис. нелегальних і потенційних мігрантів, частину з яких виселено за межі країни, повідомили в прес-службі Адміністрації Державної прикордонної служби України.

"Від часу незалежності на українських кордонах співробітниками Державної прикордонної служби України затримано близько 150 тис. нелегальних мігрантів, з них 123 тис. за незаконний перетин кордону, і відмовлено в пропуску майже 180 тис. потенційних незаконних мігрантів, а понад 40 тис. іноземців-правопорушників видворені з України", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в четвер.

В інформації підкреслюється, що за останні три роки спроби мігрантів незаконно перетнути кордон значно зменшилися: у 2015 році - 1807 осіб, 2016р. - 1040 осіб, 2017р. - 886 чоловік.

"Варто зазначити, що зміні ситуації з потоками незаконних мігрантів територією України в країни Західної Європи передувала копітка щоденна робота прикордонників. Адже були роки, особливо в 1994-1999рр, коли пік потоку мігрантів становив понад 65 тис. іноземців. У наступні кілька років завдяки вдосконаленню системи охорони кордону, незаконна міграція зменшилася на 50-70%", - сказано в повідомленні.

У 2003-2005 роках злочинні елементи реструктурували потоки, що призвело до активізації нелегальної міграції, в основному через значне збільшення мігрантів з країн СНД. Наступні кілька років основною категорією незаконних мігрантів залишаються саме громадяни СНД.

"Починаючи з 2008 року на кордонах з країнами ЄС вдалося зменшити кількість спроб порушення державного кордону незаконними мігрантами на 10% і в наступні роки фіксується постійний спад незаконної міграції. Наприклад, у 2008 році за незаконний перетин кордону затримано 3,4 тис. мігрантів, а вже в 2016 - 1,04 тис.", - констатували прикордонники.

За інформацією відомства, для переміщення незаконних мігрантів територією України застосовуються методи їх легального в'їзду за дійсними документами з різною метою, зокрема, навчання, туризм, ділова, приватна. А вже потім організовується їх подальший рух на західну ділянку, щоб незаконно перетнути кордон. При цьому фіксується формування мережі високоприбуткового злочинного бізнесу, який спеціалізується на питаннях нелегальної міграції, зокрема переправлення, виготовлення підроблених документів високої якості і організація транспортного перевезення. Боротьба з такою транснаціональною кримінальною мережею ускладнюється через розгалужену діяльність її представників в різних країнах, для організації протиправної діяльності використовують передові комунікації.

У Прикордонслужбі відзначили, що для протидії нелегальній міграції, в Україні створено необхідну нормативно-правову базу в сфері протидії нелегальній міграції, послідовно впроваджуються різні державні програми, вдосконалюється координація суб'єктів інтегрованого управління кордонами, а також розвивається міжнародне співробітництво з відповідними європейськими інституціями та установами країн ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА