16:49 14.04.2018

Житель Тернопільщини викритий у продажу даних до акаунтів в соцмережах

2 хв читати
Житель Тернопільщини викритий у продажу даних до акаунтів в соцмережах

Оперативники Слобожанського управління департаменту кіберполіції та співробітники поліції Харківської області виявили сайт, через який житель Тернопільської області отримував доступ до акаунтів у соцмережах і електронних гаманців, а потім продавав отриману інформацію на спеціальних форумах.

Як повідомив департамент кіберполіції Національної поліції України на сторінці у "Фейсбуці", правоохоронці виявили сайт з адміністративною панеллю шкідливого програмного забезпечення Azorult, призначеною для крадіжки персональних даних. В архівах сайту виявилося близько 400 файлів із даними заражених комп'ютерів із різних куточків світу, зокрема українських користувачів.

Фахівці кіберполіції встановили, що адміністратором сервера є 16-річний мешканець Тернопільської області. Для приховування своєї IP-адреси він використовував ряд анонімайзерів і проксі-серверів, а поширення шкідливого програмного забезпечення здійснював за допомогою посилання в YouTube.

"Після переходу за посиланням вірус завантажувався на комп'ютер і шукав необхідну зловмиснику інформацію: паролі до акаунтів у соціальних мережах, доступ до конфіденційної інформації про електронні платіжні системи, паролі від поштових скриньок, а також ключі від електронних гаманців різних криптовалют тощо. Отриману інформацію молодий чоловік продавав на тематичних форумах", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та мобільний телефон. Це обладнання направлено на комп'ютерно-технічну експертизу. Після отримання результатів буде вирішуватися питання про оголошення зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА