18:34 14.04.2018

Євросоюз може розглянути нові санкції щодо Сирії, - Могеріні

2 хв читати
Євросоюз може розглянути нові санкції щодо Сирії, - Могеріні

Європейський союз (ЄС) готовий в разі необхідності розглянути нові санкції проти Сирії у зв’язку із застосуванням хімічної зброї у Думі, заявила високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, йдеться у відповідній заяві на сайті ЄС.

"Європейський союз знову заявляє про своє рішуче засудження повторного використання хімічної зброї сирійським режимом, що було підтверджено Організацією із заборони використання хімічної зброї (ОЗХЗ) і про що постійно повідомлялось протягом останніх місяців у східній Гуті та інших районах Сирії, в тому числі останні повідомлення про хімічну атаку на Думу", - йдеться у заяві.

Зазначається, що у липні 2017 року і в березні 2018 року Євросоюз запровадив додаткові обмежувальні заходи щодо високопоставлених чиновників Сирії і науковців у зв'язку з їх участю в розробці та застосуванні хімічної зброї. "ЄС завжди готовий в разі необхідності розглянути питання про запровадження додаткових заходів", - зазначила Могеріні.

Вона також додала, що Євросоюз був проінформований щодо намірів США, Франції і Великої Британії завдати удару по об'єктах хімічної зброї в Сирії. Могеріні також додала, що друга Брюссельська конференція по Сирії, яка відбудеться 24-25 квітня 2018 року за спільним головуванням ЄС і ООН, "стане можливістю для всього міжнародного співтовариства відновити свою послідовну підтримку політичного процесу і прийняти нові обіцянки допомогти основним жертвам цього конфлікту, що триває, а саме сирійському народу всередині і за межами Сирії".
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА