11:48 16.04.2018

Комітет нацбезпеки розгляне в середу оприлюднені виданням "Новое время" зловживання під час закупівлі військової техніки

2 хв читати

Парламентський комітет із питань національної безпеки та оборони на засіданні 18 квітня розгляне факти корупції при проведенні закупівель військової техніки та обладнання, які були оприлюднені в журналі "Новое время" від 5 квітня 2018 року.

Як повідомляється на сайті профільного комітету Верховної Ради, "для участі в засіданні комітету направлені запрошення директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику, главі Служби безпеки України Василю Грицаку, міністру оборони України Степану Полторак і головному редактору журналу "Новое время" Віталію Сичу.

На порядку денному засідання комітету на середу також значиться питання про стан фінансування сектора національної безпеки і оборони (про планове забезпечення та фактичне використання бюджетних коштів за січень-березень 2018 року), а також низка законопроектів.

У свою чергу автор зазначеного матеріалу, журналіст журналу "Новое время" Іван Верстюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що керівник парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський запросив його на засідання комітету 18 квітня.

"Але у мене немає жодної довіри до Пашинського nf його комітету. Я довіряю НАБУ, а тому сьогодні передав детективам документи, на основі яких писав статтю", - повідомив журналіст.

Він зазначив, що просить НАБУ "розслідувати підозрілі схеми з поставками в оборонному секторі, до яких можуть бути причетні нардеп Сергій Пашинський і перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський".

"Під час телефонної розмови з Пашинськиv при підготовці статті, цей депутат, вислухавши мої факти, сказав, що я звернутися з ними до правоохоронних органів. Ось я це і зробив. І якщо Пашинський хоче надати якісь пояснення - нехай він це зробить детективам НАБУ", - додав І.Верстюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА