12:26 16.04.2018

Розвідка штабу АТО повідомила про активізацію флоту РФ в Азовському морі

3 хв читати
Розвідка штабу АТО повідомила про активізацію флоту РФ в Азовському морі

Розвідка штабу антитерористичної операції відзначає активізацію діяльності кораблів Берегової охорони Прикордонної служби ФСБ і Чорноморського флоту ВМФ РФ в акваторії Азовського моря, пов'язує це із затриманням риболовецького судна "Норд" і попереджає українських рибалок про можливі провокації і затриманнях російською стороною.

Як повідомляється на сторінці прес-центру штабу АТО в соцмережі Facebook, в Азовському морі відзначається проведення ряду заходів щодо посилення угруповання РФ кораблями і допоміжними судами.

"Ймовірно, основною метою таких дій можуть бути симетричні заходи на затримання Державною прикордонною службою України в акваторії Азовського моря риболовецького судна "Норд", - йдеться в повідомленні.

"Беручи до уваги це, штаб АТО попереджає українських рибалок, які здійснюють рибний промисел в акваторії Азовського моря, про можливі провокації з боку РФ, наслідком яких може стати затримання українських риболовецьких суден. Штаб АТО також не виключає підготовку подібних провокацій і в акваторії Чорного моря ", - заявляють в штабі.

Як повідомлялося, 25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки – Керч) із 10 членами екіпажу на борту.

Капітану судна В.Горбенку інкримінується ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни).

Херсонський міський суд 6 квітня обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $1,3 тис.). Адвокати внесли гроші і 10 квітня В.Горбенка звільнили з-під варти.

Пізніше капітана повідомили про підозру у вчиненні ще одного злочину – за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Херсонський міськсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Іншим членам екіпажу інкримінується ч. 2 ст. 204 КУпАП (незаконне перетинання кордону), санкція – штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту. Приморський райсуд Маріуполя (Донецька область) постановив оштрафувати членів екіпажу риболовецького судна "Норд".

7 квітня стало відомо, що члени екіпажу судна "Норд" не повернулися на сейнер і розмістилися в готелі. Увечері того ж дня команда судна невдало спробувала полишити територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.) "Вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального консульства РФ під прикриттям свого імунітету", - повідомляла Державна прикордонна служба України.

За спробу порушення державного кордону щодо осіб складено протоколи за ч.1 ст.204-1 КУпАП (перетинання або спроба перетину держкордону України будь-яким способом поза пунктами пропуску через держкордон або в пунктах пропуску через держкордон України без відповідних документів або c документами, що містять недостовірні відомості про особу, або без дозволу відповідних органів влади - тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб).

10 квітня члени екіпажу сейнера з'явилися на допит в ГУ СБУ в Криму як свідків у справі щодо капітана судна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА