14:00 16.04.2018

ГПУ ще не відправила матеріали для екстрадиції затриманого у Франції Саркісяна

3 хв читати
ГПУ ще не відправила матеріали для екстрадиції затриманого у Франції Саркісяна

Генеральна прокуратура України найближчим часом направить додаткову інформацію для ідентифікації затриманого у Франції Армена Саркісяна, якого українські правоохоронці підозрюють в організації так званих тітушок під час Євромайдану в 2014 році, і якщо це виявиться та сама людина, Генпрокуратура наполягатиме на його екстрадиції, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"У цьому випадку йдеться про процедуру. Саркісяна оголошено в міжнародний розшук, наші колеги, згідно з міжнародними угодами, повідомили, що його затримано на території Франції, і в коло моїх обов'язків не входить перевіряти, чи дійсно він там є. Є людина, в якої був паспорт з ім'ям і прізвищем, роком народження, які збігаються з розшукуваною особою", - сказав Ю.Луценко журналістам у понеділок у Києві, відповідаючи на запитання щодо процедури екстрадиції А.Саркісяна з Франції.

Він повідомив, що завдання Генпрокуратури нині - підготувати матеріали для екстрадиції, а завдання французьких колег - ідентифікувати цю особу, зокрема за допомогою наданих українською стороною додаткових ідентифікаційних ознак: фотографій, відео. За словами Ю.Луценка, додаткову інформацію буде направлено найближчим часом.

Генпрокурор висловив сподівання, що йдеться саме про того А.Саркісяна, якого розшукує Генпрокуратура України. "Якщо виявиться, що так, то ми будемо, звісно, наполягати на якнайшвидшій процедурі екстрадиції. Я вже спілкувався через своїх заступників із послом Франції та висловив глибоку стурбованість і побажання якомога швидшої відповіді на питання екстрадиції", - сказав він.

"Нині сам Саркісян, якого затримано на території Франції, перебуває на особистому зобов'язанні під наглядом місцевої поліції", - пояснив Ю.Луценко.

Як повідомлялося, раніше про затримання у Франції А.Саркісяна повідомив народний депутат України фракції "Народний фронт", радник глави МВС Антон Геращенко. За його словами, той входив до структури організованої злочинної групи, що складалася з бандитів і правоохоронців, які "об'єдналися для розстрілів Майдану".

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у 2015 році заявляв, що А.Саркісян є координатором організаторів тітушок і на той момент вже перебував у розшуку за лінією Інтерполу, а нещодавно заарештований у цій справі Юрій Крисін був його "підшефним".

За даними ЗМІ, А.Саркісяна затримали на дорозі під час перевірки документів. Йому обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання виконувати всі судові приписи до 19 травня. До цього часу Генпрокуратура має прислати документи щодо його екстрадиції в Україну.

Департамент комунікації Національної поліції України повідомив, що французькі правоохоронці підтвердили затримання за лінією Інтерполу громадянина з документами на ім'я Армена Саргасяна, оголошеного в міжнародний розшук за лінією Інтерполу органами прокуратури на початку травня 2014 року

За даними поліції, А.Саргасяна розшукують за підозрою в здійсненні замаху на умисне вбивство двох або більше осіб (ч. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України), з хуліганських мотивів (п. 7 ч. 2 ст. 115 КК), за попередньою змовою групою осіб (п. 12 ч. 2 ст. 115 КК). Крім того, йдеться мова про скоєння злочину за ч. 2 ст. 194 КК - умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу, вибуху або іншим суспільно небезпечним способом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА