14:47 16.04.2018

Геращенко очікує оцінки СБУ та Нацполіції щодо дій екс-соліста Львівської опери Санжаревського

2 хв читати
Геращенко очікує оцінки СБУ та Нацполіції щодо дій екс-соліста Львівської опери Санжаревського

Народний депутат України (фракція "Народний фронт"), член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко розраховує на адекватну оцінку з боку Служби безпеки України та Національної поліції щодо дій колишнього соліста Львівської національної опери Миколи Санжаревського, який, за його інформацією, здійснював антиукраїнську пропаганду і був пособником терористів на Донбасі.

"Йдеться про колишнього соліста балету Львівської опери Миколу Санжаревського. Ось уже четвертий рік, як він живе подвійним життям, сподіваючись на те, що ніхто не дізнається про те, що всі ці роки він був активним пособником російських спецслужб у справі інформаційної війни проти своєї Батьківщини", - написав він на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

А.Геращенко нагадав, що в січні 2018 року СБУ здійснила обшуки у М.Санжаревського, а в лютому його було звільнено з опери "за угодою сторін".

"З'ясувалося, що група Санжаревського займалася не лише антиукраїнською пропагандою та поширенням фейків. Вони також збирали кошти на лікування "дітей біженців" через соціальні мережі з розрахунку на те, що довірливі жалісливі українці жертвуватимуть гроші на їх лікування. І вони домагалися свого. Тільки от гроші українців акумулювалися і вирушали на підтримку "ДНР", - пояснив нардеп.

За даними А.Геращенка, М.Санжаревському також доведеться відповісти за розбещення неповнолітньої дівчини, через яку він вивідував відомості про службу її брата в зоні АТО.

"Упевнений, що правоохоронні органи України - СБУ та Національна поліція - найближчим часом дадуть гідну оцінку Миколі Санжаревському за його підривну діяльність проти України", - підсумував він.

Як повідомлялося, в середині січня поточного року у будинку у соліста Львівської опери М.Санжаревського працівники СБУ здійснили обшук у рамках кримінального провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації). Під час обшуку вилучили техніку та носії інформації.

За інформацією ЗМІ, М.Санжаревський заперечував підозри. Але пізніше він признався, що адміністрував одну з груп Антимайдану в соцмережах і створив гаманець WebMoney, з якого гроші мали йти на потреби цивільного населення Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА