07:49 17.04.2018

Трамп продовжить займати жорстку позицію щодо Росії

2 хв читати
Трамп продовжить займати жорстку позицію щодо Росії

Президент США Дональд Трамп має намір продовжити займати жорстку позицію стосовно Росії, але водночас, він прагне і добрих стосунків з Москвою, заявила журналістам офіційний представник Білого дому Сара Сандерс, чиї слова наводить Білий дім.

"Президент чітко заявляє, що він має намір займати жорстку позицію щодо Росії. Але, заразом, йому хотілося б добрих стосунків з ними (Росія - ІФ). Це буде визначатися тим, як вирішить Росія, чи хоче вона бути кращим учасником цього процесу, чи ні", - йдеться в заяві С.Сандерс, поширеній Білим домом у понеділок.

За її словами, "досі цього не спостерігалося, тому президент продовжить займати жорстку позицію" щодо Москви.

"З цієї причини ми продовжимо оцінювати (додатковий - ІФ) пакет санкцій", - зазначила С.Сандерс.

Журналісти попросили С.Сандерс прокоментувати повідомлення в ЗМІ про те, що Д.Трамп розлютився після оголошення західних країн стосовно кількості російських дипломатів, які висилаються після інциденту з отруєнням у британському Солсбері.

Вона ухилилася від відповіді на це питання, зазначивши лише, що "президент сам віддав це розпорядження (стосовно висилки російських дипломатів з США - ІФ)".

Раніше газета The Washington Post написала, що Д.Трамп розлютився через малу кількість російських дипломатів, висланих країнами ЄС. У березні помічники Д. Трампа розповіли йому, що європейські союзники США вишлють таку саму кількість російських дипломатів, що й США.

Як пише газета, президент, ймовірно, вважав, що більшість окремих країн Європи вишле стільки ж дипломатів, скільки і США, - і наступного дня, коли стало відомо, що Німеччина і Франція висилають по чотири російські дипломати, а США - 60, розлютився.

Співробітники Д. Трампа намагалися запевнити президента, що в цілому кількість дипломатів, які висилаються країнами ЄС, приблизно дорівнює кількості дипломатів, які покидають США.

"Мене не хвилює загальна кількість!" - наводить слова Д. Трампа джерело видання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА