08:03 17.04.2018

До суду направлено обвинувальний акт щодо керівника київського газового підприємства за несплату 10,5 млн грн податків

1 хв читати
До суду направлено обвинувальний акт щодо керівника київського газового підприємства за несплату 10,5 млн грн податків

У Києві судитимуть керівника газового підприємства, злочинні дії якого призвели до несплати 10,5 млн грн податків, повідомили в прес-службі прокуратури Києва.

Київської місцевою прокуратурою №1 спільно з працівниками фіскальної служби в Голосіївському районі м.Києва викрито масштабну схему ухилення посадовими особами підприємства газової сфери від сплати податків.

В інформації уточнюється, що службовці одного з таких підприємств проводили незаконні операції з фіктивними суб'єктами господарювання, що призвело до збитків державного бюджету в розмірі 10,5 млн грн.

У прокуратурі наголосили, що під час розслідування правоохоронцями зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру керівнику вказаного підприємства за ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів).

"На сьогодні за результатами досудового розслідування обвинувальний акт стосовно посадової особи, яка більше трьох років приховувалося від слідства, направлено до Голосіївського районного суду м.Києва для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Крім того, з метою "відновлення інтересів держави" прокуратурою в кримінальному провадженні заявлено цивільний позов про стягнення зі зловмисника заподіяної шкоди в сумі 10,5 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА