10:33 17.04.2018

Бойовики інтенсивно обстрілюють позиції ЗСУ на Донбасі зі 152-мм і 122-мм артилерії

2 хв читати
Бойовики інтенсивно обстрілюють позиції ЗСУ на Донбасі зі 152-мм і 122-мм артилерії

Напруження на лінії розмежування сторін у районі проведення антитерористичної операції на Донбасі надалі зростає, а кількість обстрілів із боку бойовиків із заборонених Мінськими домовленостями видів важкого озброєння постійно збільшується, повідомляє у вівторок прес-центр штабу АТО.

"Особливо інтенсивно минулої доби ворог почав застосовувати його в районі Світлодарської дуги по населеному пункту Зайцеве. Лише вчора його захисники були обстріляні п'ять разів. Особливо активно по Зайцевому застосовувалася ствольна артилерія. Зокрема, ворог випустив тут майже три десятки боєприпасів калібру 152 мм і стільки ж калібру 122 мм. Застосовував противник також міномети 82 мм, гранатомети і стрілецьку зброю", - йдеться на сторінці прес-центру штабу АТО в соцмережі Facebook.

В інформації зазначено, що не припиняються обстріли населеного пункту й у вівторок. Уночі бойовики знову застосували по Зайцевому заборонену Мінськими домовленостями важку артилерію, здійснивши по українських військових майже півтора десятка пострілів з артилерійських систем калібру 152 мм.

"Ситуація навколо Зайцевого надійно контролюється підрозділами Збройних сил України. Сили АТО безумовно дотримуються Мінських домовленостей по всій лінії розмежування сторін на сході України", - наголосили в штабі спецоперації.

В оприлюдненому раніше у вівторок зведенні прес-центру штабу АТО за 16 квітня повідомлялося, що за минулу добу бойовики здійснили 52 обстріли позицій Збройних сил України, внаслідок чого один український військовослужбовець загинув, троє отримали поранення, ще двоє були травмовані.

"За минулу добу російсько-окупаційні війська здійснили 52 обстріли позицій сил АТО, при цьому й надалі застосовуючи озброєння, заборонене Мінськими угодами", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу у Facebook у вівторок уранці.

На луганському напрямку із забороненої 152- і 122-мм артилерії, а також мінометів калібру 82 мм і гранатометів бойовики вели вогонь по позиціях ЗСУ поблизу Зайцевого. Окрім цього, вони застосували озброєння БМП і гранатомети по українських укріпленнях біля Луганського, гранатомети - неподалік Кримського, а великокаліберні кулемети - в районі Станиці Луганської та Новолуганського.

На донецькому напрямку із заборонених 120- і 82-мм мінометів, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів обстріляні захисники Пісків. Із гранатометів різних систем і стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по українських захисниках Водяного, Мар’їнки, Верхньоторецького, Авдіївки, Шахти "Бутівка", Гнутового, Кам'янки, Новотроїцького та Широкиного. Окрім цього, НЗФ застосували бронетранспортери по укріпленнях ЗСУ неподалік Водяного, озброєння БМП - біля Талаківки і Гнутового, великокаліберні кулемети - в районі Лебединського, Мар’їнки, Талаківки, Пищевика і Павлополя. Також під обстріли зі стрілецької зброї потрапили захисники Невельського, Опитного, Лебединського, Гнутового і Талаківки, а поблизу Широкиного вівся снайперський вогонь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА