11:31 17.04.2018

Аваков: Україна та США співпрацюватимуть у боротьбі з міжнародним наркотрафіком

2 хв читати
Аваков: Україна та США співпрацюватимуть у боротьбі з міжнародним наркотрафіком

Питання протидії наркозлочинності, зокрема спільну протидію міжнародному наркотрафіку, обговорили під час зустрічі міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, перший заступник голови Нацполіції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін і адміністратор Управління протидії наркозлочинності (DEA) Мін'юсту США Роберт Паттерсон.

"Для нас дуже важлива співпраця з іноземними правоохоронними органами, зокрема в питаннях протидії наркозлочинності. Адже сьогодні злочинні угруповання діють не тільки в рамках кордонів однієї країни. Вони активно використовують інноваційні технології, цифрові платіжні платформи та віртуальну криптовалюту. І в цьому випадку, для збору електронних доказів, необхідно організувати взаємодію з іншими органами, зокрема й на міжнародному рівні", - цитує А.Авакова, який перебуває з робочим візитом у США, прес-служба МВС України у вівторок.

Міністр повідомив, що сторони погодили меморандум про співпрацю між Національною поліцією України та Управлінням протидії наркозлочинності Мін'юсту США.

"Сьогодні ми на завершальному етапі підготовки меморандуму про співпрацю і сподіваємося на плідну роботу. Окрім цього, наші поліцейські пройдуть навчання в DEA, а Управління вирішило направити свого фахівця для постійної роботи та консультування до України", - додав глава МВС.

У свою чергу В.Аброськін повідомив, що українська й американська сторони домовилися про створення спільної контактної групи Україна - Туреччина - DEA для протидії транскордонним організованим злочинним групам і незаконному обігу наркотиків.

"Ми плануємо створити спільну групу для боротьби з міжнародним наркотрафіком, а також для обміну оперативною інформацією", - зазначив він.

Перший заступник голови Нацполіції України додав, що наразі у відомстві триває робота над реформуванням підрозділів протидії наркозлочинності.

"Ми зміцнили кадровий потенціал департаменту, підібрали правильно мотивованих працівників. Провели відкритий набір, кожен претендент пройшов перевірку на поліграфі. Відібрані оперативники почали навчання за стандартами західного зразка", - додав начальник кримінальної поліції.

Він також нагадав, що в липні 2017 року між Національною поліцією і американською стороною було підписано план спільних дій щодо реалізації проекту міжнародної технічної допомоги департаменту протидії наркозлочинності.

"Він передбачає довгострокову фінансову підтримку в розвитку департаменту за зразком передових правоохоронних органів, які ведуть боротьбу з наркобізнесом. Наразі вже надано перший транш у розмірі $1 млн", - зазначив В.Аброськін.

Управління боротьби з наркотиками (DEA) — агентство у складі Міністерства юстиції США, що займається виконанням федерального законодавства про наркотики. До повноважень агентства входить не лише контроль обігу наркотиків усередині країни, а й припинення виробництва цих речовин в іноземних державах. Наразі в DEA налічується понад 4600 спеціальних агентів, 680 аналітиків і 4100 співробітників допоміжного персоналу, серед яких фахівці-хіміки, слідчі з контролю за витоком прекурсорів і наркотичних ліків і адміністративні фахівці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА