13:23 17.04.2018

Співробітники СБУ та прокуратури проводять обшуки в офісі та на підприємствах Держрезерву

2 хв читати
Співробітники СБУ та прокуратури проводять обшуки в офісі та на підприємствах Держрезерву

 Співробітники Служби безпеки України (СБУ) та Прокуратури Києва проводять обшуки в центральному офісі Державного агентства резерву та на держпідприємствах "Златодар" (Черкаська обл.) і "Хлібна база №85" (Харківська обл.) у зв'язку з розслідуванням фактів переміщення зерна, повідомив голова Держрезерву Вадим Мосійчук.

"Керуються перевіряльники рішенням Печерського суду про виїмку документів щодо переміщення зерна держрезерву з Харківської до Черкаської області. Головна причина цього полягає у знищенні Держрезервом так званого "осиного гнізда" - корупційних схем, напрацьованих роками на ДП "Хлібна база № 85", - написав В.Мосійчук на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, 17 квітня перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів підписав рішення про одночасну позапланову перевірку Держрезерву, про охорону держтаємниці за результатами перевірки СБУ.

"Офіційно заявляємо, що ми відкриті для об'єктивного розслідування і надамо всю необхідну документацію", - вказав В.Мосійчук.

Водночас Держрезерв звернувся до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Кабінету Міністрів і до народних депутатів із проханням втрутитися в ситуацію і взяти під контроль це кримінальне провадження для недопущення порушення норм чинного законодавства.

Голова Держрезерву звернув увагу, що раніше кримінальне провадження було відкрито за фактом можливого закладення до державного резерву неякісного литовського дизельного пального. Однак закупівля не відбулася, шкоди державним інтересам не завдано й державні кошти не було використано. Також слідчі Генпрокуратури розслідували факти щодо можливого псування посадовими особами Держрезерву 18 тис. тонн дизельного пального, яке було закладено в 2015 році ТОВ "Вог Аеро Джет" на довгострокове зберігання в Держрезерв. Якість дизпалива була перевірена за всіма показниками й повною мірою відповідала вимогам. Даних про скоєння кримінального злочину виявлено не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у Харкові дітей один хлопчик важкому стані, повідомив мер

"Укренерго" закликає до економного споживання е/е ввечері, щоб уникнути графіків відключень

Окупанти вдарили по Харкову, постраждало троє дітей - Синєгубов

Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації

В Івано-Франківській області ліквідовано пожежу на об'єкті критичної інфраструктури після атаки ворога - ДСНС

Уночі 9 та 10 травня в Україні заморозки на поверхні ґрунту

У четвер в Україні без опадів, лише в Карпатах і Криму короткочасні дощі, на поверхні ґрунту заморозки

Через бойові дії та ворожу атаку є знеструмлення в дев'яти областях - "Укренерго"

Унаслідок нічного удару по Білозерці загинула жінка, постраждали троє людей - Херсонська ОВА

Ворожа ДРГ чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України в Харківській області - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА