17:47 17.04.2018

Київ і Вашингтон розглянуть можливість відкриття офісу DEA в Україні - Аброськін

2 хв читати
Київ і Вашингтон розглянуть можливість відкриття офісу DEA в Україні - Аброськін

 Україна і США досягли домовленості про розгляд можливості відкриття в Україні офісу Управління із боротьби з незаконним обігом наркотиків (Drug Enforcement Administration, DEA), повідомив перший заступник голови Нацполіціі - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін за підсумками зустрічі з керівництвом DEA.

"У рамках цих зустрічей домовилися про розгляд можливості в перспективі відкриття офісу DEA в Україні, це сприятиме тіснішому співробітництву, миттєвому обміну важливою інформацією. На сьогоднішній день ми вже домовилися про направлення до України постійного представника адміністрації DEA, навчанні наших поліцейських в Академії DEA, створення спеціальних груп з окремими державами щодо документування каналів постачання наркотиків ", - написав В.Аброськін на своїй сторінці у Facebook.

Він також наголосив, що адміністрація DEA активно сприяє створенню в Нацполіціі України нового підрозділу з протидії наркозлочинності. "Уже сьогодні профінансовано придбання спеціальної техніки на суму понад 1,3 млн грн, затверджено загальну допомогу в сумі понад $1 млн", - зазначив перший заступник голови.

Крім того, заплановано навчання співробітників підрозділу в Академії DEA.

Як повідомлялося, питання протидії наркозлочинності обговорили на зустрічі міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, перший заступник голови Нацполіціі В.Аброськін і адміністратор Управління протидії наркозлочинності (DEA) Міністерства юстиції США Роберт Паттерсон.

DEA - агентство у складі Мін'юсту США, що займається виконанням федерального законодавства про наркотики. До повноважень агентства належить не лише контроль обігу наркотиків всередині країни, а й припинення виробництва цих речовин в іноземних державах. Зараз в DEA налічується понад 4,6 тис. спеціальних агентів, 680 аналітиків і 4,1 тис. співробітників допоміжного персоналу, зокрема й фахівців-хіміків, слідчих із контролю за витоком прекурсорів та наркотичних ліків і адміністративних фахівців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА