19:25 17.04.2018

Facebook, Microsoft та ще 30 компаній підпишуть "цифрову женевську конвенцію"

2 хв читати
Facebook, Microsoft та ще 30 компаній підпишуть "цифрову женевську конвенцію"

Більше 30 технологічних компаній, включаючи Facebook і Microsoft, планують оголосити заяву, згідно з якою вони публічно відмовляються брати участь у кібератаках, організованих урядом якої б то не було країни, пише у вівторок The New York Times.

Йдеться про атаки на громадян і підприємства всіх країн світу без винятку. Крім того, компанії зобов'язуються надати допомогу будь-якій країні, яка зіткнулася з подібною атакою в кіберпросторі, незалежно від її причини - будь це шахрайство або геополітика.

До згодних дотримуватися розроблених принципів увійшли також такі компанії, як Oracle, Symantec, FireEye, HP, фінська Nokia і іспанська Telefonica.

The New York Times зазначає, що, незважаючи на величезний перелік тих, хто погодився підписати угоду, деякі великі компанії, такі як Google, Apple і Amazon, поки відмовляються від нього.

Видання нагадує, що президент і головний юридичний консультант Microsoft Бред Сміт вже кілька років намагається донести думку про необхідність створення так званої "женевської конвенції" в цифровому просторі, яка встановить правила поведінки у кіберпросторі.

Сміт зазначає, що першими підтримати подібну ініціативу повинні саме американські технологічні компанії, оскільки найчастіше їх клієнти стикаються з кібератаками.

"Ця проблема стала набагато більшою, і я думаю, що за останні кілька років ми зрозуміли, що нам необхідно працювати разом і посилено", - сказав він.

Напередодні повідомлялося, що влади США і Великої Британії підозрюють Москву в підготовці кібератак, спрямованих на пристрої та мережі, які контролюють інтернет-трафік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА