08:04 18.04.2018

У Чернігові правоохоронці затримали контрактника, який продавав гранатомети і гранати

2 хв читати
У Чернігові правоохоронці затримали контрактника, який продавав гранатомети і гранати

Чернігівська поліція спільно зі Службою безпеки України та військовою прокуратурою затримали військовослужбовця-контрактника за незаконний продаж цивільній особі п'яти ручних гранат і майже 1,5 сотні патронів калібру 7,62 мм, повідомила прес-служба Головного управління Нацполіції України.

"Військовослужбовець-контрактник ще на початку квітня з метою незаконного збагачення, з корисливих мотивів продав цивільній особі п'ять ручних гранат і майже півтори сотні патронів калібру 7,62мм. Продовжуючи злочинну діяльність, 17 квітня контрактник реалізував два гранатомета РПГ-26, за які отримав майже 19 тис.грн. Після цього зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України", - повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Під час загальнодержавних профілактичних заходів щодо виявлення зброї та вибухівки правоохоронці затримали військовослужбовця-контрактника, який продав два гранатомета, згідно ст.208 КПК. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею щодо незаконних дій з вогнепальною зброєю і боєприпасами.

Як зазначається, заходи проводилися в рамках досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) з процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України.

"За попередньою інформацією, боєприпаси були привезені військовослужбовцем із зони проведення АТО. Зброя, боєприпаси і гроші вилучені", - йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України і за додатковою кваліфікацією його дій за ч.3 ст.410 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин), а також обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА