10:10 18.04.2018

Суд розгляне адмінпротоколи стосовно екіпажу "Норд" за спробу припинення українського держкордону

2 хв читати
Суд розгляне адмінпротоколи стосовно екіпажу "Норд" за спробу припинення українського держкордону

Адміністративні протоколи стосовно членів екіпажу риболовецького судна "Норд", затриманого українськими прикордонниками за спробу припинення держкордону України під прикриттям дипломатичного імунітету, розглядатиме Дергачівський районний суд (Харківська область).

Як розповіло агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, розгляд протоколів відбудеться в середу, 18 квітня.

Разом з тим, час початку судового засідання поки не відомо.

Як повідомлялося, команда судна "Норд" увечері 7 квітня невдало спробувала покинути територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.)

"Вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального Консульства РФ під прикриттям свого імунітету", - повідомляла Державна прикордонна служба.

"Співробітники Держприкордонслужби під час перевірки встановили, що власниками документів є члени команди судна "Норд", затриманого в Азовському морі, і особи є громадянами України, тобто на паспортний контроль вони пред'явили документи, які не дають права для перетину кордону", - йдеться в інформації.

За спробу порушення державного кордону щодо осіб складено протоколи за ч.1 ст.204-1 КУпАП (перетинання або спроба перетину держкордону України будь-яким способом поза пунктами пропуску через держкордон або в пунктах пропуску через держкордон України без відповідних документів або c документами, що містять недостовірні відомості про особу, або без дозволу відповідних органів влади - тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт терміном до 15 діб).

25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки - Керч) з 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебувають в порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм було заборонено залишати судно до рішення суду.

Херсонський міський суд 6 квітня обрав капітану сейнера Володимиру Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $1,3 тис.). Адвокати внесли гроші. Капітана, за даними українського омбудсмена, звільнять 10 квітня, а поки він знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання.

Іншим членам екіпажу ставилася ч.2 ст.204 КпАП України (незаконне перетинання кордону), санкція - штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

У той же день Приморський райсуд Маріуполя (Донецька область) ухвалив оштрафувати членів екіпажу риболовецького судна "Норд".

7 квітня стало відомо, що члени екіпажу судна "Норд" не повернулися на сейнер і розмістилися в готелі, 10 квітня вони з'явилися на допит в ГУ СБУ в Криму в як свідків у справі щодо капітана сейнера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА