10:43 18.04.2018

Віце-прем'єри України і Хорватії обговорили питання обміну досвідом у психологічній реабілітації військових і розмінуванні

2 хв читати

Віце-прем'єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе і віце-прем'єр - міністр закордонних і європейських справ Хорватії Марія Пейчинович-Бурич на зустрічі у Загребі обговорили підтримку актуальних питань для України хорватською стороною під час головування в комітеті міністрів Ради Європи.

"Україна сподівається на плідну співпрацю з Хорватією під час хорватського головування в комітеті міністрів Ради Європи і підтримку у вирішенні питань порушення прав людини у Криму і на Донбасі і звільнення українських політичних в'язнів, які перебувають на території Росії і на окупованих територіях", - передає прес -служба українського віце-прем'єра суть зустрічі з колегою з Хорватії.

І.Клімпуш-Цинцадзе подякувала Хорватії за "послідовну підтримку прагнень європейської інтеграції нашої країни" і висловила сподівання на її продовження в майбутньому.

Водночас вона зазначила, що Хорватія, як і Україна, свого часу була змушена захищати свою територіальну цілісність. "Єдина відмінність полягає в тому, що наша війна почалася приблизно на 20 років пізніше, ніж у вас", - наголосила віце-прем'єр.

"Сторони обговорили питання обміну досвідом у конкретних сферах, таких як психологічна реабілітація військовослужбовців, розмінування, а також можливість створення окремої групи з вивчення хорватського досвіду європейської інтеграції", - зазначено в повідомленні.

За словами І.Клімпуш-Цинцадзе, українські парламентарії зацікавлені і у вивченні законодавчого досвіду хорватських колег у сфері європейської інтеграції.

"Хорватія підтримує ваші амбіційні прагнення щодо вступу до ЄС і НАТО", - сказала, в свою чергу, М.Пейчинович-Бурич.

За її словами, Хорватія відкрита для співпраці з Україною: на українському ринку з'являються хорватські промислові компанії, а зона вільної торгівлі між Україною та ЄС показала свої перші позитивні результати.

Крім того, сторони обговорили можливість залучення хорватських компаній і фахівців для будівництва доріг в Україні. М.Пейчинович-Бурич зазначила, що поштовхом для розвитку туризму в Хорватії був саме проект із масштабної реконструкції доріг. На її думку, такий досвід може бути корисним для України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА