11:06 18.04.2018

Туск знову звинуватив РФ у причетності до отруєння Скрипаля і підтримці Асада

2 хв читати
Туск знову звинуватив РФ у причетності до отруєння Скрипаля і підтримці Асада

Голова Європейської ради Дональд Туск, доповідаючи в Європарламенті про підсумки березневого саміту ЄС, у черговий раз озвучив версію про причетність Росії до інциденту з отруєнням колишнього співробітника ГРУ ГШ ЗС РФ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері (Великобританія).

"Європейська рада погодилася з оцінкою уряду Великобританії щодо ймовірності, що Російська Федерація несе відповідальність за атаку із застосуванням нервово-паралітичної речовини в Солсбері. Ми висловили повну солідарність зі Сполученим Королівством, засудивши цей напад, і у відповідь багато лідерів вирішили вислати російських дипломатів. Посла ЄС у Москві відкликали для консультацій", - нагадав Д.Туск у середу в Страсбурзі.

"Розповідаючи про Росію, я маю згадати про повітряні удари, завдані Францією, Сполученим Королівством та Сполученими Штатами минулими вихідними по сирійських об'єктах хімічної зброї. Використання хімічної зброї неприпустимо в будь-якій точці світу. І воно не може залишатися без наслідків", - сказав глава Євроради.

За його словами, "повітряні удари були необхідні і відповідні для стримування подальшого використання хімічної зброї сирійським режимом для знищення власного народу".

"Дуже важливо, щоб всі сторони у Сирії брали участь у політичному процесі під керівництвом ООН, щоб покласти край цій трагедії. Перш за все, Росія і Іран мають припинити грати в свої ігри та брати серйозну участь у пошуці відповідального і мирного вирішення", - заявив голова Європейського ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА