15:14 18.04.2018

Генштаб продовжує роботу над положеннями про Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ

2 хв читати
Генштаб продовжує роботу над положеннями про Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ

У Генеральному штабі Збройних сил України триває робота над положеннями про Об'єднаний оперативний штаб (ООШ) ЗСУ, через який здійснюватиме свої повноваження командувач Об'єднаних сил.

"Тривають підготовчі заходи, як це визначено у відповідному законі, в терміни, визначені цим законом", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Генштабі ЗСУ в середу.

Співрозмовник агентства також зазначив, що "доопрацьовується єдиний порядок акредитації представників ЗМІ (для роботи в нинішній зоні АТО на Донбасі - ІФ) відповідно до законодавства".

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко анонсував зміну антитерористичної операції на сході України на Операцію Об'єднаних сил 30 квітня поточного року.

26 лютого набув чинності закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях", ухвалений парламентом 18 січня 2018 року.

Закон визначає, що тимчасова окупація РФ територій України, незалежно від її тривалості, є незаконною і не створює для РФ ніяких територіальних прав.

Згідно із законом, тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях визнаються частини території України, в межах яких збройні формування та окупаційна адміністрація РФ встановили і здійснюють загальний контроль: сухопутної території та її внутрішніх вод у межах окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, внутрішніх морських вод, прилеглих до цієї території, надр під територіями і повітряного простору над цими територіями.

Стратегічне керівництво силами і засобами, які залучені до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії РФ, здійснює Генштаб, а керівництво безпосередньо в Донецькій і Луганській областях - командувач Об'єднаних сил, якого призначає президент України за поданням начальника Генштабу.

Командувач Об'єднаних сил реалізовуватиме свої повноваження через Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ.

16 березня президент України Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що переформатування АТО на Донбасі в операцію Об'єднаних сил не виключає проведення точкових антитерористичних операцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА