16:15 18.04.2018

Клімкін обіцяє докладати максимум зусиль для створення в Україні єдиної помісної Православної церкви

2 хв читати
Клімкін обіцяє докладати максимум зусиль для створення в Україні єдиної помісної Православної церкви

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін схвалює можливість створення єдиної Української православної церкви та обіцяє докласти максимум зусиль для реалізації цієї мети.

"Слава Богу, в України з’явився реальний шанс отримати єдину помісну Православну церкву. Я докладатиму всіх зусиль, щоб цей шанс не змарнувати. Завжди був палким прихильником єдності українського православ’я і так само завжди вірив, що рано чи пізно ми до цього прийдемо", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Міністр зазначає, що поділ між Київським і Московським патріархатом УПЦ у незалежній Україні був неминучим історичним явищем, але ця неминучість не применшує його драматичності і травматичності для всього українського народу.

"Ця лінія поділу, яка пролягла між людьми, родинами, громадами, стала особливо болючою й небезпечною в умовах російської агресії", - додав він, нагадавши про деякі крайні прояви такого поділу, зокрема про випадки, коли священнослужителі УПЦ Московського патріархату відмовляються відспівувати українських військових, загиблих за Україну.

П.Клімкін переконаний, що питання єдиної помісної церкви викликає великий інтерес політиків, і вони вестимуть між собою запеклі баталії. "Проте я переконаний, що політика тут хоч і важлива, але не головна. Головне – люди, народ, мільйони віруючих, які вже роками фрустровані протистоянням церков, необхідністю приймати чиюсь сторону, дискусіями про канонічність, у результаті яких у багатьох з’являється відчуття дискримінованості. Маємо думати та дбати передусім про них, а не про політику", - наголосив глава МЗС.

Глава українського зовнішньополітичного відомства висловив переконання, що визнана Константинопольським патріархом Варфоломієм Єдина Українська помісна церква має остаточно вирішити питання канонічності всіх гілок українського православ'я і принести мир у релігійне життя країни.

"Єдина Українська Православна церква – це не про політику. Це про всіх нас, вірних, що віддані Богові. Саме тому це велика національна мета, якої мають прагнути всі українці", - наголосив П.Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА