16:43 18.04.2018

Пашинський ініціює введення кримінальної відповідальності за поширення інформації, що підриває обороноздатність України

2 хв читати
Пашинський ініціює введення кримінальної відповідальності за поширення інформації, що підриває обороноздатність України

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський ("Народний фронт") заявляє, що ініціював підготовку змін до законодавства, які передбачають відповідальність, зокрема кримінальну, за поширення неправдивої інформації, яка підриває обороноздатність України.

"Ми провели консультації вже з багатьма фракціями в парламенті. Я прошу наших депутатів на чолі з паном Вінником (народний депутат Іван Вінник, "БПП" - ІФ) разом із комітетом з питань свободи слова напрацювати доповнення до чинного законодавства за відповідальність, зокрема кримінальну, за підрив обороноздатності шляхом поширення завідомо неправдивих даних", - заявив він на засіданні комітету з нацбезпеки в середу в Києві, де обговорюється скандал навколо публікації у виданні "Новое время" про можливі зловживання при закупівлях у сфері оборони.

С.Пашинський також виступає за продовження термінів давності правопорушень, пов'язаних із розкраданням в армії.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в парламентському комітеті з питань нацбезпеки розглянули ситуацію навколо публікації в журналі "Новое время" про зловживання при закупівлі в сфері оборони. У журналістському розслідуванні, зокрема, фігурував С.Пашинський.

В обговоренні взяли участь керівники з Міністерства оборони України, СБУ, державного концерну "Укроборонпром".

Водночас в обговоренні не взяли участі представники видання "Новое время" і Національного антикорупційного бюро України.

С.Пашинський назвав "провокацією" опубліковану інформацію і зазначив, що в статті дуже мало правди.

У свою чергу заступник міністра оборони Ігор Павловський, реагуючи на дані в статті, поінформував про орієнтовну вартість однієї БМП за контрактом у $169 тис., що становить 4,379 млн.грн.

За його словами, вартість корпусу становить $99 тис., вежі з озброєнням - $66 тис., вартість робіт на Житомирському бронетанковому заводі становить $4 тис.

І.Павловський зазначив, що не було пропозицій щодо БМП за ціною нижче запропонованої.

Перший заступник генерального директора концерну "Укроборонпром" Сергій Омельченко, відповідаючи на запитання С.Пашинського про те, чому закуповували БМП не безпосередньо в Чехії, а через польську компанію, пояснив: "Чому в розібраному стані? Тому що система передання озброєння в Європейському Союзі... підлягає конкретному дуже ретельному експортного контролю. Він чутливий до політичних подій у світі та в самому Європейському Союзі. Саме тому ми отримували постійні відмови в постачаннях зазначених видів озброєння".

Тим часом член комітету, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Винник додав, що єдина можливість отримати експортну ліцензію ЄС - на демілітаризований зразок.

Крім того, на запитання С.Пашинського, чи спілкувалися сторони контракту з ним щодо цієї угоди раніше, керівники Міноборони, "Укроборонпрому", компанії Wtorplast, що також фігурує в статті, відповіли заперечно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА