18:07 18.04.2018

Російська сторона не дала відповіді на пропозицію Києва про передачу 23 росіян, що перебувають у в'язницях

1 хв читати
Російська сторона не дала відповіді на пропозицію Києва про передачу 23 росіян, що перебувають у в'язницях

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко на засіданні підгрупи в Мінську знову заявила про готовність Києва передати 23 росіян, що перебувають у в'язницях, в обмін на українців, але відповіді поки що немає.

"Ще раз наголосила на готовності української сторони якнайшвидше передати РФ 23 росіян, засуджених за злочини проти територіальної цілісності, в обмін на українців в РФ. Ми не отримали відповіді на цю пропозицію. Натомість представники ОРДЛО продовжують включати цих росіян у свої списки як "ополченцев - жителей молодых республик". РФ поки що не виявляє жодного інтересу до своїх громадян, засланих в Україну", - написала вона на сторінці у Facebook за підсумками роботи гуманітарної підгрупи.

Крім того, І.Геращенко констатувала, що в питанні звільнення заручників поки що без прогресу. "Нам не підтверджують десятки наших громадян, не дають по них інфо, натомість вперто вимагають віддати беркутівців і інших, непричетних до дії Мінських угод. Тому тут будемо продовжувати роботу для пошуку компромісу і зближення позиції - для результату", - пояснила вона.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА