20:08 18.04.2018

Ситуація в зоні конфлікту в Україні далека від стабільної

2 хв читати
Ситуація в зоні конфлікту в Україні далека від стабільної

Спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України (ТКГ) Мартін Зайдік відзначає нестабільну ситуацію в зоні конфлікту на Донбасі.

"Останнім часом ситуація була далеко не стабільна", - сказав М.Зайдік у середу в Мінську журналістам за підсумками чергового засідання ТКГ.

За його словами, зокрема, було зафіксовано "сумні інциденти з цивільними жертвами". "Серед них - учорашній обстріл автобуса зі співробітниками Донецької фільтрувальної станції, а також загибель сім'ї внаслідок наїзду автомобіля на вибуховий пристрій", - додав спецпредставник ОБСЄ.

М.Зайдік розповів про своє відвідування Донецької та Луганської областей. "Зокрема, я перетнув лінію зіткнення в пункті пропуску в Станиці Луганській і особисто переконався у труднощах, яких зазнає населення, особливо люди похилого віку та люди з інвалідністю", - сказав він.

Тому, за словами спецпредставника, поліпшення роботи пунктів пропуску та відкриття нових, виплата пенсій жителям не підконтрольних уряду територій, а також загальна ситуація безпеки залишаються актуальними темами для ТКГ.

"Обговорюючи питання, пов'язані з загальною ситуацією в зоні конфлікту та дотриманням режиму припинення вогню, робоча група з безпеки наголосила на необхідності гарантій безпеки об'єктів цивільної інфраструктури. Група також обговорила питання відведення важкого озброєння, розведення сил і засобів та можливості відкриття пунктів пропуску", - зазначив М.Зайдік.

Підгрупа з гуманітарних питань, за інформацією спецпредставника, продовжила обговорення теми обміну утримуваними особами та умови їх утримання, сказав він.

"Підгрупа з економічних питань обговорила подальші кроки, необхідні для відновлення мобільного зв'язку Vodafone в ОРДЛО", - повідомив М.Зайдік, додавши, що група також розглянула питання виплати пенсій і водопостачання.

За словами спецпредставника ОБСЄ, підгрупа з політичних питань продовжила обговорення імплементації так званої "формули Штайнмаєра". При цьому, зазначив він, для успішної роботи групи дуже важлива взаємодія з "нормандським форматом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА