20:32 18.04.2018

Глава "Київстар" заперечує наявність претензій до тендера за 4G

2 хв читати
Глава "Київстар" заперечує наявність претензій до тендера за 4G

Тендер на частоти 4G у діапазоні 1800 МГц 6 березня цього року було проведено чесно, професійно та відкрито в повній відповідності до українського законодавства, заявляє президент найбільшого українського мобільного оператора "Київстар" Петро Чернишов.

"Ми дуже вдячні за підтримку з боку влади і, зокрема, президента України у проведенні успішного аукціону. Я шкодую про свої попередні коментарі, я не мав намірів критикувати тендерний процес", - ідеться в його заяві, поширеній у середу.

Раніше цього дня було опубліковано інтерв'ю П.Чернишова, в якому він критикував той факт, що президент Петро Порошенко виступив на зазначеному тендері між торгами за другим і третім лотами.

У новій заяві президент "Київстар" відзначив злагоджену роботу всіх інститутів державної влади, регулятора та уряду протягом усього періоду підготовки та проведення тендерів на частоти для 4G у діапазоні 1800 МГц і 2600 МГц, щоб вони успішно відбулися.

П.Чернишов нагадав, що компанія інвестувала понад 14 млрд грн у розвиток в Україні нових технологій зв'язку й має намір зміцнювати свою присутність у цій галузі, зокрема встановити понад 600 додаткових базових станцій протягом 2018 року для розширення території покриття 4G на більшості територій України, зокрема в сільській місцевості.

"Київстар" високо оцінює потенціал розвитку 4G в Україні і вважає, що доступ до нових технологій став можливий завдяки проведенню успішного, прозорого тендера на частоти для 4G", - наголосив президент компанії.

Як повідомлялося, "велика трійка" українських мобільних операторів за підсумками торгів 6 березня заплатила 5,434 млрд грн за 75 МГц у діапазоні 1800 МГц за право розгорнути на них зв'язок стандарту 4G. Зокрема, "Київстар" перерахував 2,837 млрд грн за 35 МГц, "Vodafone-Україна" - 1,802 млрд грн за 25 МГц і lifecell - 0,795 млрд грн за 15 МГц.

Раніше "велика трійка" вже перерахувала до держбюджету 2,456 млрд грн за результатами проведеного наприкінці січня цього року тендера для впровадження 4G на смузі частот у 40 МГц у діапазоні 2600 МГц. Тоді lifecell придбав два лоти сумарно на 15 МГц за 909,25 млн грн, "Київстар" - три лоти сумарно на 15 МГц за 916,3 млн грн, "Vodafone-Україна" - два лоти сумарно на 10 МГц за 631 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінляндія передала Україні партію бойових катерів, 50 українських військових пройдуть навчання на них у Румунії - ЗМІ

Російський флот, імовірно, обмежить операції у східній частині Чорного моря у зв'язку зі зростаючими втратами - британська розвідка

Пріоритетами на "Рамштайн-20" для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії - Міноборони

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА