08:13 19.04.2018

Постпред США при ООН закликає до боротьби проти застосування хімзброї у світі

1 хв читати
Постпред США при ООН закликає до боротьби проти застосування хімзброї у світі

Випадки застосування хімзброї в сирійському місті Дума та в британському Солсбері засвідчують, наскільки ця зброя небезпечна, заявила в середу постпред США при ООН Ніккі Гейлі.

"Атаки в Думі та Солсбері – це два останні наразі випадки застосування хімзброї у світі. Це нагадування про те, що йдеться про зброю терору", - сказала вона на засіданні РБ ООН.

Н.Гейлі висловила сподівання, що інші члени РБ ООН "разом із нами ясно засудять застосування російської нервово-паралітичної речовини на території іншого члена РБ ООН".

Вона нагадала, що США згодні з висновками Лондона про те, що за отруєнням у Солсбері екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля стоїть Росія. "І це, незалежно від того, чи йдеться про цілеспрямований напад або ж про втрачений контроль над небезпечною речовиною. При цьому останній варіант, можливо, потенційно навіть небезпечніший", - додала постпред.

Вона закликала світову спільноту вжити заходів, націлених на припинення використання хімзброї у світі. "Якщо ми не зупинимо це зараз, то буде більше смертей", - вважає Н.Гейлі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА