09:04 19.04.2018

Обвинувачений у справі про загибель трьох дітей під час пожежі в таборі "Вікторія" колишній директор установи потрапив до лікарні

2 хв читати
Обвинувачений у справі про загибель трьох дітей під час пожежі в таборі "Вікторія" колишній директор установи потрапив до лікарні

Колишній директор одеського дитячого табору "Вікторія", де у вересні 2017 року на пожежі загинуло троє дітей, Петрос Саркисян потрапив до лікарні.

Як повідомив центр правового моніторингу "Гідність", чоловікові стало погано перед засіданням суду, під час якого йому повинні були зачитати обвинувальний акт. Прямо із залу суду обвинуваченого відвезли в лікарню.

Лікар "швидкої" повідомив, що у директора "Вікторії" піднявся тиск, він побоюється проблем із серцем.

"У хворого тиск 190 на 100. Є підозра на нестабільну стенокардію. В анамнезі у нього інфаркт в 11-му році. Зараз скаржиться на болі за грудиною. Його треба дообстежити і забезпечити лікування. Я не знаю, чим може закінчитися засідання, воно може закінчиться інфарктом. Наразі інфаркту немає", - наводять правозахисники слова лікаря Сергія Кирієнка.

У підсумку засідання було перенесено на 23 квітня.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня 2017 року. Вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, в якому на момент пожежі перебували 52 дитини.

Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали як на місці пожежі, так і в околицях табору, куди вона, ймовірно, могла втекти, злякавшись. Потім поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини.

Пізніше начальник слідчого управління ГУ Національної поліції в Одеській області Сергій Шайхет повідомив на своїй сторінці в Facebook, що поліція отримала висновки судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз, згідно з якою ідентифіковані останки всіх трьох дівчаток.

У рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі і загибелі дітей підозри були пред'явлені директору табору Петросу Саркисяну, відповідальній за пожежну безпеку Надії Янчик (її колегія Апеляційного суду Одеської області випустила з-під варти на поруки народних депутатів Мустафи Найєма та Григорія Шверка), екс- віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько, керівнику відділення ДСНС України в Київському районі Одеси та інспектору Київського районного відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА