10:49 19.04.2018

Адмінпротоколи стосовно екіпажу "Норду" за спробу перетину держкордону без документів надійшли до суду

3 хв читати
Адмінпротоколи стосовно екіпажу "Норду" за спробу перетину держкордону без документів надійшли до суду

 Матеріали про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 2041 КпАП стосовно членів екіпажу риболовецького судна "Норд", затриманого українськими прикордонниками за спробу перетину держкордону України без відповідних документів, надійшли до Дергачівського суду Харківської області.

"Згідно зі ст. 278 КпАП триває підготовка зазначених справ про адміністративне правопорушення до розгляду", - йдеться в повідомленні на порталі "Судова влада України".

Дату і час розгляду справи поки що не призначено.

Як повідомлялося, команда судна "Норд" увечері 7 квітня невдало спробувала покинути територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.) "Вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального Консульства РФ під прикриттям свого імунітету", - повідомляла Держприкордонслужба.

"Співробітники Держприкордонслужби під час перевірки встановили, що власниками документів є члени команди судна "Норд", затриманого в Азовському морі, і що особи є громадянами України, тобто на паспортний контроль вони пред'явили документи, які не надають права для перетину кордону", - йдеться в інформації.

За спробу порушення державного кордону стосовно осіб складено протоколи за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП (перетин або спроба перетину держкордону України будь-яким способом поза пунктами пропуску через держкордон або в пунктах пропуску через держкордон України без відповідних документів або з документами, що містять недостовірні відомості про особу, або без дозволу відповідних органів влади - спричиняють накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт терміном до 15 діб).

25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки - Керч) із 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебували в порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм було заборонено покидати судно до рішення суду.

Херсонський міський суд 6 квітня обрав капітану сейнера Володимиру Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $1,3 тис.). Адвокати внесли гроші. Капітана відпустили.

Іншим членам екіпажу ставили в провину ч. 2 ст. 204 КпАП України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

Того самого дня Приморський райсуд Маріуполя (Донецька область) постановив оштрафувати членів екіпажу риболовецького судна "Норд".

7 квітня стало відомо, що члени екіпажу судна "Норд" не повернулися на сейнер і розмістилися в готелі, 10 квітня вони з’явилися на допит в ГУ СБУ в Криму як свідки у справі стосовно капітана сейнера.

12 квітня адмінматеріали стосовно членів екіпажу "Норду" надійшли до Дергачівського райсуду Харківської області. Але під час підготовки до розгляду справи суддя встановив, що в них відсутні матеріали, необхідні для вирішення справи. З огляду на це постановою судді матеріали було повернено у відділ прикордоннслужби Дергачі для відповідного оформлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА