10:55 19.04.2018

Активісти проводять біля ВР акції на підтримку створення помісної церкви та за легалізацію добровольчого руху

1 хв читати

У четвер уранці на площі Конституції біля будівлі Верховної Ради відбувається кілька акцій, зокрема на підтримку створення єдиної помісної православної церкви та акція за легалізацію добровольчого руху.

Обидві акції організовані активістами організацій "Карпатська Січ", Народний Рух України, організації "Об'єднання добровольців", ВО "Свобода".

Виступаючи зі сцени, народний депутат України Андрій Іллєнко зазначив, що Верховна Рада в четвер розглядатиме "звернення до Константинопольського патріарха про відновлення історичної справедливості".

"Україна, яка, по суті, є найбільшою православною країною світу, дискредитована, фактично перебуває під духовною окупацією Москви. Ми від цього маємо звільнитися", - зазначив він.

Говорячи про добровольців, А.Іллєнко зазначив, що вони врятували країну на самому початку російської агресії. "Статус їх так і не легалізовано, багато хто отримав поранення, багато хто загинув, багато хто кинутий. Ми вимагаємо проголосувати за законопроект №7190... Обидві акції про одне - про Україну. Про те, що Україна має бути на віки", - наголосив парламентар.

Крім того, на площі Конституції також відбувається акція чорнобильців, які вимагають від влади належного пенсійного забезпечення.

Загалом біля будівлі ВР перебуває близько 150 людей, акції відбуваються мирно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА