11:17 19.04.2018

У Вінницькій області провели спецоперацію і задіяли вертоліт, щоб знешкодити нетверезого дебошира з рушницею з с. Вербка

2 хв читати

Житель с. Вербка Чечельницького району Вінницької області був знешкоджений і госпіталізований після того, як у нетверезому стані відкрив вогонь із рушниці по поліцейських, які прибули на заяву його дружини, повідомляє відділ комунікації поліції Вінницькій області в четвер.

"18 квітня близько 14.30 за номером спецлінії поліції "102" надійшло повідомлення від 49-річної жительки с. Вербка Чечельницького району про насильство в сім'ї... З'ясувалося, що в будинку в стані алкогольного сп'яніння чоловік заявниці погрожує їй рушницею", - йдеться в повідомленні.

Поліцейським вдалося вивести жінку з дому, вона не постраждала, проте коли 50-річний дебошир побачив працівників поліції, він відкрив стрілянину в бік поліцейських. У відповідь поліцейський застосував табельну вогнепальну зброю і поранив зловмисника в ногу. Після цього громадянин забарикадувався в будинку.

"Для затримання озброєного чоловіка начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос ввів операцію "Грім". За рішенням керівництва Нацполіції та МВС України до проведення спецоперації залучили спецпідрозділ КОРД. Спецпризначенці оперативно провели штурм будівлі, перед цим переконавшись, що в будинку, крім зловмисника, більше нікого немає. Застосувавши заходи фізичного впливу, поліцейські затримали зловмисника, в нього вилучили зброю. Після цього йому було надано медичну допомогу", - розповіли в поліції.

Як видно на фотознімках із місця події, розміщених на сайті Нацполіції, під час проведення спецоперації була задіяна вертолітна техніка.

Наразі на місці надзвичайної події працює слідчо-оперативна група поліції, триває слідство, відкрито кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу).

Під час проведення обшуку в будинку зловмисника поліцейські вилучили чотири тротилові шашки та електродетонатор. Вилучене направлено на експертизу.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв відзначив професіоналізм поліцейських під час проведення спецоперації. "Пораненого зловмисника зі зброєю затримали в забарикадованому будинку. Професіоналізм спецоперацій вимірюється збереженими життями, а не витраченими зарядами. Тож дякую спецпризначенцям КОРДу за професійні дії", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА