18:13 19.04.2018

Суд у справі про держзраду Януковича оголосив про перехід до стадії судових дебатів, адвокати протестують

2 хв читати
Суд у справі про держзраду Януковича оголосив про перехід до стадії судових дебатів, адвокати протестують

 Оболонський районний суд Києва у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича оголосив про перехід до стадії судових дебатів.

"З огляду на відсутність клопотань, а також вирішення всіх попередніх клопотань, суд визначив завершити з'ясування обставин справи та перевірку їх доказами, і перейти до стадії судових дебатів. Чи готові сторони до судових дебатів?", - сказав на засіданні в четвер головуючий суддя Владислав Дев'ятко після допиту екс-головкому ВСУ Юрія Ільїна та розгляду низки клопотань сторони захисту.

Прокурори Головної військової прокуратури зазначили, що готові до дебатів.

У свою чергу адвокати В.Януковича висловили протест. " У свою чергу адвокати В.Януковича висловили протест. "Це рішення незаконне, не допитано ще всіх свідків. Це рішення прийнято під політичним тиском. У нас не допитано більше 10 свідків захисту", - наголосив адвокат Віталій Сердюк", - наголосив адвокат Віталій Сердюк.

Адвокат заявив, що захист В.Януковича не може брати участі в судових дебатах. "До моменту завершення допиту свідків за дорученням клієнта (В.Януковича - ІФ) захист не може брати участі в дебатах", - зазначив він.

Адвокат вказав, що в суді не були допитані заявлені як свідки екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров, екс-глава МВС Віталій Захарченко, екс-секретар РНБО і екс-глава Адміністрації президента України Андрій Клюєв, екс-глава СБУ Олександр Якименко.

"Якщо суд повністю позбавляє нас права на захист, якщо суд не має потреби у жодних матеріалах захисту, то правосуддя втрачає будь-який сенс і необхідність у ньому відпадає", - додав В. Сердюк.

При цьому суддя В.Девятко вказав, що суд не змушує адвокатів В.Януковича виступати на дебатах на поточному засіданні.

"Більш того, щоб ви не спекулювали на цю тему, ваші дебати суд призначить після 1 травня. Всі умови для підготовки для судових дебатів вам будуть надані. Якщо ви хочете місяць - буде місяць вам надано. Але наразі ми перейшли до стадії судових дебатів", - сказав суддя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА