19:36 19.04.2018

Мінськ не отримував звернень від Києва щодо виїзду в Білорусь членів екіпажу сейнера "Норд"

3 хв читати
Мінськ не отримував звернень від Києва щодо виїзду в Білорусь членів екіпажу сейнера "Норд"

Державний прикордонний комітет Білорусі до теперішнього часу не отримував звернень від компетентних органів України у зв'язку з вильотом до Мінська двох членів екіпажу судна "Норд", затриманого українськими прикордонниками.

"Компетентні органи України в Державний прикордонний комітет Білорусі наразі з цього питання не зверталися", - заявив агентству "Інтерфакс-Захід" офіційний представник ЦПК Антон Бичковський в четвер.

Раніше повідомлялося, що двом членам екіпажу сейнера "Норд" вдалося в четвер вилетіти з України до Мінська. Пізніше ще сімох українські прикордонники зупинили в аеропорту.

"Що стосується в принципі такої ситуації, то іноземні громадяни, які перетинали державний кордон Республіки Білорусь в Національному аеропорту Мінськ, рейсами, що прибувають з України, проблем у перетині кордону не відчували. Тобто жодної відмови у нас не було, всі іноземці перетнули кордон в установленому законом порядку. Це говорить про те, що у всіх на руках були документи, дійсні для перетину кордону ", - зазначив А.Бичковський.

Як повідомлялося, команда судна "Норд" увечері 7 квітня невдало спробувала полишити територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.)

"Вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального Консульства РФ під прикриттям свого імунітету", - повідомляла Державна прикордонна служба.

"Співробітники Держприкордонслужби під час перевірки встановили, що власниками документів є члени команди судна "Норд", затриманого в Азовському морі, і особи є громадянами України, тобто на паспортний контроль вони пред'явили документи, які не дають права для перетину кордону", - йдеться в інформації.

За спробу порушення державного кордону щодо осіб складено протоколи за ч.1 ст.204-1 КУпАП (перетин або спроба перетину держкордону України будь-яким способом поза пунктами пропуску через держкордон або в пунктах пропуску через держкордон України без відповідних документів або c документами, що містять недостовірні відомості про особу, або без дозволу відповідних органів влади - тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб).

25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки - Керч) з 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебувають у порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм було заборонено залишати судно до рішення суду.

Херсонський міський суд 6 квітня обрав капітану сейнера Володимиру Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $1,3 тис.). Адвокати внесли гроші. Капітана, за даними українського омбудсмена, звільнять 10 квітня, а поки що він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Іншим членам екіпажу ставилася ч.2 ст.204 КпАП України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

Того ж дня Приморський райсуд Маріуполя (Донецька область) ухвалив оштрафувати членів екіпажу риболовецького судна "Норд".

7 квітня стало відомо, що члени екіпажу судна "Норд" не повернулися на сейнер і розмістилися в готелі, 10 квітня вони з'явилися на допит в ГУ СБУ в Криму як свідків у справі щодо капітана сейнера.

Адмінматеріали щодо членів екіпажу "Норд" 12 квітня надійшли до Дергачівського райсуду Харківської області. Але у підготовці до розгляду справи суддя встановив, що в них відсутні матеріали, необхідні для вирішення справи. У зв'язку з цією постановою судді матеріали були повернуті до відділу прикордонної служби Дергачі для належного оформлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА