08:04 20.04.2018

Іран обіцяє "неприємну" для США реакцію у разі виходу з ядерної угоди

2 хв читати
Іран обіцяє "неприємну" для США реакцію у разі виходу з ядерної угоди

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що якщо США вийдуть з ядерної угоди, яку було укладено в 2015 році, і відмовляться від Спільного всеосяжного плану дій, то Вашингтону буде "неприємно". Про це глава іранського МЗС заявив в Нью-Йорку, куди він приїхав, щоб взяти участь в засіданні Генеральної Асамблеї ООН, передає IRNA.

"Зрозуміло, заходи, які Ісламська Республіка вживатиме, і реакція міжнародного співтовариства, яку воно покаже, буде дуже неприємними для американців", - сказав Заріф. За його словами, Вашингтон веде неправильну політику. Глава іранського МЗС додав, що вона може підвести Близький Схід до небезпечної межі, особливо в Сирії.

На початку березня віце-президент США Майкл Пенс заявив, що Вашингтон може вийти з іранської ядерної угоди, якщо її умови не будуть переглянуті в найближчі місяці. За його словами, Тегеран продовжує розробляти балістичні ракети і підтримує тероризм.

У свою чергу, Іран звинувачує США і європейські країни в порушенні договору щодо ядерної програми. На думку Тегерана, виною цьому - американська політика, тому що Вашингтон підштовхує європейців, щоб вони чинили тиск на іранський уряд. Американський президент Дональд Трамп 12 березня продовжив на рік санкції проти Ірану, введені через розробку, як вважають у США, балістичних ракет, за підтримку тероризму, а також порушення прав людини.

У березні портал Axios з посиланням на двох високопоставлених ізраїльських чиновників повідомляв, що європейські країни, в особі Великої Британії, Німеччини та Франції, які уклали з США Росією, Китаєм і Іраном ядерну угоду, закликали Вашингтон внести в документ "косметичні зміни". Які саме поправки пропонувалося внести, видання не уточнює.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА